Emeklilerin gözü kulağı bu haberde! Zamlı emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte beklenen tarih

Emeklilerin gözü kulağı bu haberde! Zamlı emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte beklenen tarih

2023 yılında emekli maaşlarına yapılan toplam yüzde 66'lık zammın ardından bayram ikramiye tutarı da yükseltildi. Peki, 2023 bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte, emeklilere bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih...

SSK, Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR emeklilerine her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce emekli bayram ikramiyesi ödeniyor. Yılda iki kez verilen bayram ikramiyesinin ilki Ramazan Bayramı'nda ödenecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU 2023?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

Bayram ikramiyesinde artışa yönelik düzenleme Meclis'e sevk edilecek torba yasa teklifine eklenecek. Teklifin yasalaşmasıyla 2 bin TL'lik ikramiye ilk bayramdan itibaren geçerli olacak.

2022 yılında emekli ikramiyesi tutarı 1100 TL olarak belirlenmişti.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK 2023?

Emekli bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıllarda bayramdan bir hafta önce hesaplara geçirildi. Bu yıl da en geç bayrama bir hafta kala ödeneceği bekleniyor.

Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan 2023'te başlayacağından dolayı emekli ikramiyelerinin de 17 Nisan 2023'e kadar yatırılması bekleniyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Elitaş, EYT'liler dahil 15 milyon kişinin zamlı bayram ikramiyesinden faydalanacağı söyledi.

Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan önce emekli bayram ikramiyesi ödeniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu en düşük emekli maaşı haberi ile ilgili de açıklamada bulunan Mustafa Elitaş, "7 bin 500 TL en düşük emekli maaşı herkesi kapsıyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. 15 milyon kişiyi kapsıyor" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN