Davutoğlu, Millet Sofrası’ndan mesaj verdi: Yunus Emre gibi gönüller yapmaya geliyoruz

Davutoğlu, Millet Sofrası’ndan mesaj verdi: Yunus Emre gibi gönüller yapmaya geliyoruz

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Millet Sofrası iftar programında konuşan Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, dördüncü ilkelerinin muhabbet olduğunu belirterek "Kin ve nefret kültürüne son vererek siyasete muhabbet kültürünü egemen kılacağız. Yunus Emre’nin deyişiyle ben gelmedim dava için benim işim sevi için. Dostlarım benim gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldik diyoruz. İstanbul’umuzun bu aziz köşesinden bütün ülkemize sesleniyoruz." dedi.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Millet Sofrası iftar programına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il başkanları, Gelecek Partisi teşkilatları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

6651125.jpg

İlk olarak kürsüye gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin bir selamlama konuşması yaparken daha sonra söz alan İBB Başkanı İmamoğlu da iftar organizasyonundan dolayı Gelecek Partisi’ne teşekkür etti.

whatsapp-image-2023-03-26-at-21-54-53.jpeg

Ardından kürsüye gelen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ise şunları kaydetti:

Yaşadığımız deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbimden bu mübarek gecede bir daha böyle bir acı yaşatmaması için niyazda bulunuyorum. Allah ülkemizi, milletimizi aziz eylesin.

whatsapp-image-2023-03-26-at-21-54-55-1.jpeg

İSLAM BARIŞ DİNİDİR

Değerli misafirler, ramazan ayı bu sene bir seçimin hemen öncesine denk geldi. Aslında ramazan ayı bu vesileyle siyasetimize belli ilkelerin hatırlatılması için bir vesile oldu.

Öncelikle barış ilkesi; İslam’ın kelime kökü olan ‘silm’ barış anlamına gelir. İslam barış dinidir derken bütün insanlığa barış mesajı sunan bir ilahi kelamdan bahsediyoruz. Biz barışın öncüsü olmak zorundayız. İslam dininin esası olan ve kelimenin kökünde huzuru, güvenliği, esenliği, barışı temsil eden aziz dinimizi hakkıyla temsil etme sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu mübarek ramazan gecesinde Millet sofrasını oluşturan genel başkanlar olarak milletimize barış taahhüdünde bulunuyoruz.

Millet İttifakı, millet sofrası, Halil İbrahim sofrası iki yüz yıllık modernleşme tarihimizin, yüz elli yıllık meclis tarihimizin, yüz yıllık cumhuriyetimizin, yetmiş beş yıllık demokrasi tarihimizin en büyük toplumsal barış projesidir. Bu yolla cumhuriyetimizin yüzüncü yılına girerken İstiklal Savaşımızın kahramanlarını başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanları rahmetle anıyor ve bu ramazan sofrasından toplumumuzda barışı ve istiklali egemen kılacağımızın sözünü veriyoruz.

whatsapp-image-2023-03-26-at-21-54-54-1.jpeg

SİYASETİN ESASI İNSAN ONURU

İkinci temel ilkemiz insan onuru; siyasetimizin esası insan onurudur. Şeyh Galip’in deyişiyle “Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen.” Alemin özü, varlığın gözbebeği olan insanı hedef edinmeyen; ona özgürlüğü, güvenliği, huzuru vadetmeyen hiçbir siyaset ramazan ruhunun aslına, özüne uygun olamaz. Biz eşref-i mahkulat olan insanı hiçbir ayrım gözetmeden, 85 milyon omuz omuza, bütün etnik, mezhebi farklılıkları bir zenginlik kabul ederek bir araya getirme taahhüdünde bulunuyoruz.

whatsapp-image-2023-03-26-at-21-54-54-2.jpeg

SEVGİ TOHUMLARI EKMEYE GELİYORUZ

Üçüncüsü muhabbet; kendisinden feyz aldığım, mekanı Anadolu’nun ruhunu temsil eden Hz. Mevlana’nın deyişiyle biz bu topraklara ancak ve ancak sevgi tohumları ekmeye geldik. Kutuplaştırmayı, ötekileştirmeyi, düşmanlaştırmayı şiar edinenlere karşı biz muhabbeti, sevgiyi, uzlaşıyı egemen kılacağız. Anadolu’nun her bir köşesine sevgi tohumları ekeceğiz. Kine, nefrete, düşmanlığa son vereceğiz.

whatsapp-image-2023-03-26-at-22-02-24-001.jpeg

YUNUS EMRE GİBİ GÖNÜLLER YAPMAYA GELİYORUZ

Dördüncü önemli ilkemiz muhabbet; işte kin ve nefret kültürüne son vererek siyasete muhabbet kültürünü egemen kılacağız. Yunus Emre’nin deyişiyle ben gelmedim dava için benim işim sevi için. Dostlarım benim gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldik diyoruz. İstanbul’umuzun bu aziz köşesinden bütün ülkemize sesleniyoruz. Kin ve nefret diline son vereceğiz. Muhabbet dilini egemen kılacağız. Yunus Emre’nin sevgi kültürünü egemen kılacağız.

whatsapp-image-2023-03-26-at-22-02-23.jpeg

DİĞERKAMLIK VE FEDAKÂRLIK

Ve ramazanın ruhunun en önemli özelliklerinden biri olan diğerkamlık, fedakârlık, samimiyet beşinci ilkemiz. Hacı Bektaş-ı Veli’nin diliyle “elini, kapını, sofranı açık tut. Ayıpları ört. Sırları tut. Öfkeni yut” diyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN