Emeklilik yaşı yükselecek, maaşlar düşecek! Emekliyi ayağa kaldıracak açıklama, Ali Tezel duyurdu

Emeklilik yaşı yükselecek, maaşlar düşecek! Emekliyi ayağa kaldıracak açıklama, Ali Tezel duyurdu

Milyonlarca emekliye kötü haberi Ali Tezel verdi! Emekli yaşlarında yükseliş ve maaşlarında düşüş bekliyor. Emeklileri ayağa kaldıracak gelişmeyi kısa bir süre önce duyurdu. İşte tüm detaylar...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel'den kara haber geldi. Ülkemizde yer alan milyonlarca emeklinin gündemine oturan duyuruyu yaptı. Paylaştığı iddiaya göre, aylık bağlama oranlarında düşüş yaşanacak. İşte emekliyi öfkelendiren iddialar...

TAMAMLAYI EMEKLİLİK SİSTEMİ

Ülkemizde aylık bağlanan yaklaşık olarak 16 milyon emekli bulunuyor. Emeklilerin gündeminde yer alan yaş ve aylık sorunlarına ilişkin dikkat çeken açıklama geldi. SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklileri kötü haberi verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin (TES) etkisinden bahsetti.

emekli-16-g9hy-cover.jpg

YAŞ ŞARTI YÜKSELECEK

Emeklilere dair gelişmelerin bolca yaşandığı bir yılın ardından, EYT bombasının ardından TES gündeme geldi. Emeklilikte ikinci bir gelir elde etmek amacıyla ikinci basamak emekliliğe geçiş yapılacak. Bu kapsamda, çalışanlar emekli olmasıyla beraber sosyal güvenlik sisteminde ve emeklilik sisteminden aylık alabilecek.

Emeklilik düzenlemesiyle birlikte yaş şartının 65'e yükseleceğini işaret eden Tezel, 9 Eylül 1999 yılından sonra işe gireceklerin kademeli olarak 65 ya da 70 olan oranlar yüzde 25'e gerileyeceğini belirtti.

zgr2r4hvneeh7s74ec4vwg.webp

EMEKLİ MAAŞI DÜŞECEK

Uzman tarafından paylaşılan iddiaya göre, aylık bağlama oranları yüzde 25 seviyelerine gerileyecek. Günümüzde aylık bağlama oranı yüzde 28 seviyelerinde olurken, yüzde 3 oranında bir düşüş söz konusu. Bu kapsamda emekli maaşı daha düşük verilecek.

YENİ YIL ZAMMINI PAYLAŞTI

SGK Uzmanı Ali Tezel, yeni yılda yapılacak emekli zammına dair tahminlerini de paylaştı. Aralık ayında yaptığı açıklamada emekliye yapılacak zammı duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni yılda yüzde 40 oranında zam yapılacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN