Emekliye, küçük esnafa ve ev kadınlarına müjde! Sosyal Güvenlikte devrim: 2.133,60 TL'yi devlet ödeyecek

Emekliye, küçük esnafa ve ev kadınlarına müjde! Sosyal Güvenlikte devrim: 2.133,60 TL'yi devlet ödeyecek

Sosyal güvenlik ve çalışma hayatındaki büyük değişikliklere dair paylaşım geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı'nın paylaşımına göre, emekli, küçük esnaf ve ev kadınlarına müjde verildi. O ödemeler devlet tarafından yapılacak. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Sosyal güvenlikte devrim niteliğinde gelişme paylaşıldı. Emekli, küçük esnaf ve ev kadınları faydalanabilecek. O ödemenin 2.133,60 TL'lik kısmı devlet tarafından ödenecek. İşte tüm detaylar...

MİLYONLARI İLGİLENDİREN DÜZENLEME

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla, sosyal güvenlik ve çalışma hayatında büyük değişiklikleri içeren bir Torba Yasa'nın yolda olduğunu duyurdu. Küçük esnaflardan ev kadınlarına, annelerden memurlara kadar geniş bir yelpazedeki vatandaşları ilgilendiren bu düzenlemeler, toplumun farklı kesimlerine önemli avantajlar sağlamaya hazırlanıyor.

0x0-1642410586659.webp

KÜÇÜK ESNAFA PRİM GÜN İNDİRİMİ

Erdursun'un paylaşımına göre, yaklaşık 1 milyon basit usulde vergilendirilen küçük esnaf için Bağ-Kur prim gün şartı 7.200 güne düşürülecek. Bu, küçük esnafın emeklilik koşullarının kolaylaştırılması anlamına geliyor. Düzenleme gerektiği takdirde daha fazla esnafı kapsayacak şekilde genişletilebilecek.

1x-1.webp

EV KADINLARINA PRİM ÖDEMELERİNDE BÜYÜK İNDİRİM

Ev kadınları için de önemli bir müjde var. İsteğe bağlı Bağ-Kur prim ödemelerinde 1/3 oranında indirim sağlanacak. En düşük 6.400,80 TL olarak ödenen primin 2.133,60 TL'si devlet tarafından karşılanacak. Bu, ev kadınlarının sosyal güvenlik haklarına daha kolay erişim sağlamasına olanak tanıyacak.

para-2.webp

ANNELERE EMEKLİLİKTE YIPRANMA PAYI

Annelere yönelik olarak da emeklilikte yıpranma payı verilmesi planlanıyor. Bu düzenlemeyle annelerin emeklilik hakları konusunda önemli bir avantaj elde etmesi bekleniyor.

MEMURLARIN EK GÖSTERGEDE KAPSAM GENİŞLETİLİYOR

Memurlar için de ek gösterge konusunda kapsamlı bir düzenleme geliyor. Tüm birinci derecedeki memurlara 3600 ek gösterge verilmesine yönelik düzenleme, memurların emekli maaşlarında ve ikramiyelerinde artış anlamına geliyor.

61ad9b087f58a17136136ee1.webp

EMEKLİ AYLIKLARI DA GÜNDEMDE

Erdursun'un paylaşımında belirttiğine göre, emekli aylıkları da Torba Yasa kapsamında ele alınabilir. Bu, emekliler için potansiyel iyileştirmelerin sinyalini veriyor.

Bu kapsamlı ve devrim niteliğindeki düzenlemelerle sosyal güvenlik sisteminde önemli adımlar atılmış olacak. Özellikle küçük esnaf, ev kadınları, anneler ve memurlar başta olmak üzere geniş bir kesimin hayatında olumlu değişiklikler bekleniyor. Torba Yasa'nın yasalaşmasıyla birlikte bu düzenlemelerin detayları ve uygulanma şekilleri netleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN