Emine Ocak, Galatasaray Meydanı'ndan son yolculuğuna uğurlanacak

Emine Ocak, Galatasaray Meydanı'ndan son yolculuğuna uğurlanacak

Oğlu Hasan Ocak'ın 1995 yılında kaybedilmesinin ardından yıllarca adalet arayan Cumartesi Anneleri’nin sembol ismi Emine Ocak, 89 yaşında yaşamını yitirdi. Ocak, yarın saat 10.00'da 30 yıl boyunca direndiği Galatasaray Meydanı’nda düzenlenecek törenin ardından Gazi Cemevi'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Hayatını kaybeden Cumartesi Anneleri’nin sembol isimlerinden Emine Ocak, yarın saat 10.00'da Galatasaray Meydanı'nda düzenlenecek tören ile son yolculuğuna uğurlanacak.

Emine Ocak, 1995 yılında gözaltına alınan ve bir daha haber alamadığı oğlu Hasan Ocak’ın akıbetini öğrenmek ve sorumluların yargılanması için verdiği mücadeleyle tanınıyordu.

Oğlunun kaybedilmesinin ardından Galatasaray Meydanı'nda adalet mücadelesi başlatan Emine Ocak, bir ay önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastanede yoğun bakımda tedavi altında tutuluyordu. Ocak, tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti.

Cumartesi Anneleri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ocak'ın cenaze programını paylaştı. Ocak, yarın saat 10.00'da Galatarasay Meydanı'nda düzenlenecek törenin ardından saat 16.00'da Gazi Cemevi'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN