Emniyette Ayhan Bora Kaplan depremi: 9 polis açığa alındı

Emniyette Ayhan Bora Kaplan depremi: 9 polis açığa alındı

Esenboğa Havalimanı'nda yurt dışına kaçarken yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ı kıskıvrak yakalayan ve tutuklamanın ardından 'Adliye ve emniyette konjonktür değişti kaçmaya kalkıştı' değerlendirmesiyle dikkat çeken Ankara Emniyeti'nde müdürlerin de aralarında olduğu 9 polisin açığa alındığı ortaya çıktı.

7 Eylül'de savcının talimatı üzerine Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Emniyeti’nin operasyonu ile 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan hakkında yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre aralarında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde önemli görevlerde bulunan emniyet müdürlerinin de olduğu 9 polisin “suç örgütü” iddiasıyla açığa alındığı öğrenildi.

Söz konusu polisler hakkında bir süredir müfettiş incelemesinin devam ettiği, bu kapsamda müfettişlerin talebi ve Bakan Ali Yerlikaya’nın oluruyla 9 kişinin dün akşam saatlerinde açığa alındığı ifade edildi.

Gerçekleşen açığa almalar, Kaplan’ın emniyet ve yargıdaki bağlantılarının araştırıldığı iddialarını da güçlendirdi.

9 POLİSİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alınan dokuz emniyet mensubunun kimler olduğu açığa çıktı. Alınan bilgiye göre, aralarında eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Ö., eski Pasaport Şube Müdürü olan Ankara Kazan Asayiş Şube Müdürü Ercan K., eski Suç Örgütleri Ekipler Amiri Başkomiser Ercan K., eski organize ekipler komiseri Onur A., eski Organize Şube Ekipler Amirliği'nde görevli polis memuru Önder P.’nin de olduğu isimler açığa alındı.

Açığa alınan Onur A.’nın, organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle bir dönem yargılanan, kamuoyunda Kürt Ahmet olarak bilinen Ahmet Turgut’un yeğeni Şahin Turgut’u bir restoranda darp ettiği iddiasıyla yargılandığı öğrenildi. Onur A.’nın bir dönem eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın özel kaleminde çalıştığı da belirtildi.

Diğer açığa alınan dört kişinin ise Asayiş Şube Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde görevli oldukları ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN