En düşük emekli maaşına yüzde 36 zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi canlı yayında verdi

En düşük emekli maaşına yüzde 36 zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi canlı yayında verdi

Emekliler, 2023 yılında yapılan zam oranından memnun kalmamış, özellikle emekli aylığını 5 bin 500 TL en alt limitten alan emekliler, sık sık şikayetlerini dile getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına yüzde 36 zam yaptıklarını açıkladı. İşte, 2023 en düşük emekli maaşı...

Yüksek enflasyon nedeniyle artan pahalılığı, emekli maaşıyla hayatı sürdüren ailelerin bütçelerini oldukça sarsmıştı.

2023 Ocak ayında yapılan yüzde 30'luk zam sonrası en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olmuş fakat bu rakam emeklileri memnun etmemişti. Zira son 24 yılın en yüksek enflasyon rakamları, emekli maaşını yiyip bitirmişti.

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

NTV'de 22 Mart 2023 Çarşamba günü katıldığı canlı yayında gündeme ve seçime dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklileri sevindiren bir kararı duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'den, 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun."

2023 Ocak ayında yüzde 30 yapılan emekli maaşına böylece 2023 Mart ayında yüzde 36'lık bir zam daha yapıldı. Bu yıl içerisinde emekli maaşına toplam yüzde 66 zam yapılırken, temmuz ayında da bir zam daha yapılması bekleniyor.

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergü ile gerçekleştirdiği görüşmede emekli maaşına zam sinyalini vermişti.

Bakan Bilgin, "En düşük emekli maaşını yükseltecek alternatif modellerimiz var. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyeleri var bunları değerlendiren bir alternatif çalışmamız var" ifadelerini kullanmıştı.

Geçen yıl 1100 TL bayram ikramiyesinin bu yıl ne kadar olacağına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı. Emekli maaşına bu yıl yapılan yüzde 66 zam oranının 1100 TL'lik bayram ikramiyesine uygulandığında 1826 TL oluyor. Bu rakamın 1900 TL veya 2000 TL olarak belirlenmesi muhtemel.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN