En uygun konut kredisi o bankada! 2023 yılının son konut kredisi kampanyası

En uygun konut kredisi o bankada! 2023 yılının son konut kredisi kampanyası

Konut kredi faizleri her geçen gün yükselirken bir bankanın yeni kampanyası dikkat çekti. 120 ay vade ve taksit erteleme imkanı sunan banka, konut sahibi olmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. İşte detaylar...

Konut sektörü kaynakları, 2024 ve 2025 yıllarında konut satın almanın cazip olmayacağını öngörüyor. İş Bankası, 2023 yılının son günlerinde konut kredisinde yeni kampanya sunuyor.

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZİ NE KADAR?

Konut sektörünü desteklemek için düşük faizli konut kredisi veren Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank aylık yüzde 3,79'dan başlayan faizlerle konut finansmanı sağlıyorlar.

İş Bankası ise müşterilerine aylık yüzde 2,87 oranında faiz ile konut kredisi veriyor. Konut kredisi çekmek isteyenler kredi maliyetlerine ilişkin araştırma yaptıklarında en düşük faizli kredi imkanını İş Bankası'nda bulabilir.

İŞ BANKASI’NIN KONUT KREDİSİ VADESİ NE KADAR?

Konut kredisi tüm bankalarda olduğu gibi İş Bankası'nda da 120 ay vadeli olarak kullandırılıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) belirlediği bu 10 yıllık vade kriteri tüm bankalarda bulunuyor. İş bankası tarafından müşterilere eğer isterlerse kredi taksitinde erteleme imkanı veriliyor. Müşteriler 6 ay kredi taksitini erteleme imkanına sahip olabiliyor.

İş Bankası'ndan konut kredisi çekilmesi durumunda müşterilerin ödeme periyotları da farklı seçeneklerde olabiliyor. Aylık eşit taksitli, 2 ayda bir eşit taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli, balon ödemeli ödeme planları müşteriler tarafından kredi çekme sürecinde tercih edilebiliyor.

is-bankasi-konut-kredisi-basvuru.jpg

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ TAKSİT TABLOSU

İş Bankası'ndan 120 ay vadeli 900 bin TL konut kredisi çeken müşterilerin kredi maliyetleri aylık yüzde 2,87 oranında faiz ile hesaplanıyor. Mevcut koşullarda kullanılan konut kredisinin aylık taksiti 26 bin725 TL oluyor. Kullanılan bu kredi için müşteriler 10 yıllık vade süresinin tamamında gecikmeye düşmemek şartıyla bankaya toplamda 3,2 milyon TL geri ödeme yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN