Dikkatli gözler fark etmişti: Yönetmeni de yıllar sonra itiraf etti! Titanik'in o meşhur sahnesinde meğer çekim hatası varmış

Dikkatli gözler fark etmişti: Yönetmeni de yıllar sonra itiraf etti! Titanik'in o meşhur sahnesinde meğer çekim hatası varmış

11 Oscar ödülü alarak sinema dünyasının kült yapımları arasına giren Titanik filminin, çekim hatasıyla yayınlandığı ortaya çıktı. Yönetmen James Cameron, Titanik'in en meşhur sahnesindeki hatayı açıkladı. İşte, Titanik çekim hatası...

Yönetmen James Cameron'ın 1997 yılında gösterime giren 'Titanik' filmi, 1912 yılında trajik şekilde batan RMS Titanic gemisinde birbirlerine aşık olan farklı kesimlerden iki gencin hikayesini anlatıyordu.

Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun başrollerini paylaştığı filmde birçok unutulmaz sahne yer alıyor ancak hiçbiri Jack ve Rose'un geminin pruvasında dururken Rose'un şaşkınlıkla "Uçuyorum!" demesi kadar unutulmaz değil.

titanic-jack-and-rose-im-flying.jpg

TİTANİK FİLMİNDE ÇEKİM HATASI YAPILMIŞ

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Titanik'in yeni piyasaya sürülen 4K Blu-ray versiyonunda yer alan kısa belgeselde 69 yaşındaki James Cameron, Jack ve Rose'un ikonik sekansının aslında bariz bir teknik hata içerdiğini ortaya koydu.

Kanadalı yönetmen, sahneyi gerçek bir gün batımı sırasında çekmek istediğini söyledi ve yeniden çekime zamanı olmadığını da ekledi:

"Işığı kaybetmeden önce iki çekim yaptık. İlki tamamen odak dışı. İkincisi yaklaşık 4 saniye boyunca odak dışında kaldı ve sonra aniden düzeldi. Filmde yer alan da bu."

"GÜN BATIMINI KAÇIRACAĞIZ!"

Rose rolündeki Kate Winslet ise çekimi gerçek gün batımında gerçekleştirdiklerini söyleyerek ekledi:

"Bu çok komikti çünkü Jim, 'Gün batımı harika, hadi, hadi, hadi' diyordu. Biz de 'Ne?' diye soruyorduk ve birden Leo ve ben bu forklift gibi uzatılmış şeye tırmanmak ve lanet merdiveni çıkmak zorunda kalıyorduk."

James Cameron'ın kendilerine sürekli, "Kaçıracağız, kaçıracağız" diye bağırdığını anlatan Oscarlı oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oraya çıkıyorduk ve aniden 'Motor!' İki dakika boyunca durmadan sarıldık. Gerçekten çok eğlenceliydi."

titanic-im-flying-behind-the-scenes.jpg

11 OSCAR ÖDÜLÜ KAZANDI

James Cameron'ın 200 milyon dolarlık bütçeyle çektiği Titanik, 2 milyar 257 milyon dolar hasılat yaparak tüm zamanların en çok kazanan filmlerinden biri olmuştu.

14 dalda Oscar adayı olan Titanik, 1959 yapımı Ben-Hur'dan sonra 11 Akademi Ödülü kazanmayı başaran ikinci film olmayı da başarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN