Enflasyon beslenme çantasını eritti çocuklar okula aç gidiyor

Enflasyon beslenme çantasını eritti çocuklar okula aç gidiyor

CHP’li Murat Emir, temel gıda fiyatlarındaki bir yıllık artışı ve yarattığı sonuçları Meclis gündemine taşıdı. Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerinde dahi bir yılda yüzde 200’ün üzerinde artışlar görüldüğünü kaydeden Emir, “Çocukların beslenme çantası gittikçe eriyor. Büyüme çağındaki milyonlarca çocuk okula aç gidiyor” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, son yıllarda artan gıda fiyatlarını ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini Meclis gündemine taşıdı. Okul öncesi öğrenciler için başlatılan ücretsiz yemek uygulamasının depremden etkilenen 11 il dışında sonlandırıldığını hatırlatan Emir, çocukların beslenme çantasındaki ürünlerin fiyatlarında son bir yılda yüzde 200’lere varan artışlar yaşandığına dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sunan Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz ekonomisindeki kötü gidişatla birlikte milyonlarca aile, çocuklarının eğitim giderlerini karşılamakta zorlanırken, bir yandan da sağlıklı gıdaya erişim sorunu yaşamaktadır. Bu durum çocukların gelişimini de olumsuz şekilde etkilemeye başlamıştır. Bu durumun böyle devam etmesi halinde çocuklarda gelişme geriliği, beslenme yetersizliğine bağlı saç dökülmesi, boy kısalığı, vitamin eksikliğine bağlı gece körlüğü gibi hastalıkların ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır. Çocukların beslenme çantasında olması gereken yumurta, süt, peynir gibi gıdaların fiyatlarında son bir yılda yüzde 200’e varan artışlar görülmektedir. Şöyle ki, vatandaşa ucuz gıda sunmayı amaçlayan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin ürünlerinde dahi benzer artışlar ortaya çıkmıştır.”

Ekonomik sıkıntıların çocukların sağlıklı gelişimine engel olmaması gerektiğini ve bunun için Milli Eğitim Bakanlığının da sorumluluklarının bulunduğunu hatırlatan Emir, Bakan Mahmut Özer’e şu soruları yöneltti:

“Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların beslenme alışkanlıkları ile ilgili bir araştırma yapılmakta mıdır? Okul öncesi çocuklar için başlatılan ücretsiz beslenme uygulaması, deprem bölgesi dışındaki illerde neden sonlandırılmıştır? Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklara yönelik okullarda beslenme desteğinin başlatılmasına yönelik bir uygulama planlanmakta mıdır?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN