Erdoğan 'görüşebiliriz' demişti! Esad'dan yanıt geldi

Erdoğan 'görüşebiliriz' demişti! Esad'dan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde, "Esad ile görüşebiliriz, siyasette küslük ve dargınlık olmaz" sözleri Lübnan basınında büyük yer buldu. Beşar Esad ise bu ifadeler üzerine Türkiye ile yakın temasa değindi.

Lübnan'ın yerel gazetelerinden olan Al Akhbar Gazetesi'nin haberine göre; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Suriyeli bazı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşar Esad, Suriye ile Türkiye arasında istihbarat düzeyinde temasların sağlandığını ifade ederek, önümüzdeki zamanlarda bu düzeydeki temasların yükselebileceğini açıkladı.

Esad, Türk yetkililerle yapılan görüşmelerin 'bilgi paylaşımı' ile sınırlı olduğunu söyleyip bu görüşmelerin ilişkilerin düzeyini artırmaya yardımcı olacağını da ifade etti. Türkiye'nin, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu söyleyen Esad, Şam'ın, Ankara'nın pratik adımlar atmasını ve sözlerin eylemlerle bütünleşmesini umduklarını kayıtlara geçirdi.

Cumhuriyet'in haberine göre; Esad'ın, Türkiye ile yaklaşımlarında bazı Arap ülkelerinden daha samimi olabileceğini fakat Türkiye'nin tutumunu ciddi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğuna karar vermenin mümkün olmadığını söyledi. Şam ile terör örgütü PKK/YPG arasında kurulan temasın, aşiret ilişkisi açısından değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Esad, sadece hizmet ve geçim gibi sorunlar konusunda görüştüklerini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken Erdoğan, Esad ile görüşüp görüşmeyeceği sorusuna, "Olabilir, siyasette küslük ve dargınlık olmaz" şeklinde yanıt vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN