Muharrem İnce: Esad'a mektup yazdım ama benimle görüşmedi

Muharrem İnce: Esad'a mektup yazdım ama benimle görüşmedi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşmek için herkesten önce kendisine mektup gönderdiğini fakat reddedildiğini söyleyerek "Esad ile bir an önce görüşülmeli. Benimle görüşmedi. Görüşseydi, konuşacaktım bunları" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Edirne'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la görüşmesine olumlu baktığını ifade etti. Bir an önce Esad'la görüşülmesi gerektiğini savunan İnce, herkesten önce görüşmek için kendisine mektup gönderdiğini fakat reddedildiğini belirtti.

'ESAD'A MEKTUP YAZDIM GÖSTEREBİLİRİM'

Suriye konusunda muhakkak Esad'la görüşülmesinden yana olduğunu söyleyen İnce, şöyle konuştu:

"Şimdi de 'Esad'la görüşebilirim' diyor. 'Görüşme' demiyoruz, bir an önce görüş. Ben Esad'a mektup yazdım, ilk kez söylüyorum bunu. Benimle görüşmedi. Görüşseydi, konuşacaktım bunları. Tabi benim devlette bir yönetim görevim olmadığı için görüşmedi ama Türkiye Cumhuriyeti uyurken, yönetenler uyurken, ben bu girişimi yaptım. İsterseniz mektubu önümüzdeki günlerde paylaşabilirim de.

'SIĞINMACILARDAN BİR AN ÖNCE KURTULALIM'

Görüşeceksen bir an önce görüş. Büyükelçiyi ata, bu sığınmacılardan bir an önce kurtulalım, gönderelim bunları, bu misafirlik fazla uzadı. Dün Türkiye'nin en büyük şehrinde, İstanbul'daydım. Türk göremedim sokakta. Aksaray, Laleli, Fatih buralarda Türk göremedim. Hepsi sığınmacıydı, hepsi Afrikalıydı. Büyük devletler dış politikalarını sokakta yapmazlar. Bu önemli bir sözdür. Erdoğan bunu öğrenecek. Sokakta dış politika yaparsan işte bu duruma gelirsin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN