Esad 'Söz değil icraat' dedi! Ankara Şam hattında görüşmeler başlayacak mı?

Esad 'Söz değil icraat' dedi! Ankara Şam hattında görüşmeler başlayacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beşar Esad ile görüşmeye yeşil ışık yakmasının ardından Esad'dan açıklama geldi. Ankara'nın tutumunun samimi mi yoksa siyasi bir manevra mı olduğunu anlayamadığını söyleyen Beşar Esad, “Suriye, Türkiye’den söz değil, icraat bekliyor” dedi.

Ortadoğu'da ve Türkiye'de Erdoğan-Esad görüşme ihtimali konuşulmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısı çıkışı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmeye yeşil ışık yakmıştı. Bu açıklamanın ardından ise en son 2011 yılında telefonda görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme ihtimali de sorulunca, "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" şeklinde konuşmuştu.

Syrian Observar'da yer alan habere göre, Beşar Esad, Suriye medyasına gündem ile ilgili açıklamalarda bulunurken Türkiye ile olan ilişkilere de değindi. Türkiye’yle istihbarat seviyesinde toplantıların gerçekleştiğini fakat ikili görüşmelerin seviyesinin yakında artırılacağını aktardı.

“SURİYE, TÜRKİYE’DEN SÖZ DEĞİL, İCRAAT BEKLİYOR”

Esad, “Türkiye, Suriye’nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi” ifadelerini kullanarak, “Suriye, Türkiye’den söz değil, icraat bekliyor” dedi.

Türkiye'nin tutumu ile ilgili sabit bir fikre sahip olmadığını belirten Beşar Esad, “Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğunu yargılamak mümkün değil. Gazeteciler ve araştırmacıların herhangi bir ülkenin politika değişikliğini personel değişimleri üzerinden ölçmesi yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Esad, Türkiye tarafından yapılan olumlu açıklamaların arkasında “açıklamalar yapmak karşılığında beklenti içinde olma” ihtimali olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN