Erdoğan ilk orucu deprem bölgesinde açtı: Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle...

Erdoğan ilk orucu deprem bölgesinde açtı: Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan'ın ilk gününde orucunu Kahramanmaraş'ta açtı. İftar programında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Son terörist de ülkemiz ve milletimiz için tehdit unsuru olmaktan çıkarılana dek operasyonlarımız sınırlarımızın içinde ve dışında devam edecektir. Türkiye'yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimlerini hep birlikte boşa çıkaracağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlarla düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Erdoğan, "Son terörist tehdit unsuru olmaktan çıkana kadar operasyonlarımız sınır dışında ve içinde devam edecek" dedi.

"Türkiye'yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimlerini hep birlikte boşa çıkaracağız" diyen Erdoğan, "Terörü yenmekle kalmayacak, bu alçaklara destek verenlerin, sırtlarını sıvazlayanların, onları silah ve mühimmata boğanların kirli hesaplarını da bozacağız." ifadelerini kullandı.

Ölenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Erdoğan, “Bu seneki Ramazan-ı Şerif’i, 6 Şubat depremleri dolayısıyla yitirdiğimiz canların yüreklerimizi yaktığı bu dönemde maalesef buruk karşılıyoruz. Hayatlarını kaybeden tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, halen tedavileri devam eden yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Aynı şekilde vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekanlarını cennet, makamlarını ali eylesin. Rabbim bizlere de şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri değerlere uygun hayat sürmeyi nasip etsin. Hamdolsun bugüne kadar şehitlerimizin aziz hatıralarını incitecek, şehit yakınlarımıza mahcup olacak hiçbir adım atmadık. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza, bayrağımıza, istiklal ve istikbalimize her ne pahasına olursa olsun daima sahip çıktık” dedi.

6633636.jpg

"SON BİR TERÖRİST KALANA KADAR OPERASYONLAR SÜRECEK"

Erdoğan, son bir terörist kalana kadar operasyonların süreceğini ifade ederek, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki vatandaşlarımız bölücü terör örgütünün o yıkıcı hareketlerine karşı onların baskısından kurtuldukça bölgede sükunet ve barış ortamı yeniden tesis edildi. Sınır ötesi harekâtlarımız sayesinde bölücü terör örgütü Suriye ve Irak’ta kıpırdayamaz hale geldi. Huzurunuzda bir kez daha ifade ediyorum. Son teröristte ülkemiz ve milletimiz için tehdit unsuru olmaktan çıkartılana dek operasyonlarımız ülkemizin içinde ve dışında devam edecektir. Terörü yenmekle kalmayacağız. Bu alçaklara destek verenlerin, sırtlarını sıvazlayanların, onları silah ve mühimmatla boğanların kirli hesaplarını da bozacağız. Türkiye’yi terörle dize getirme, Türk siyasetini marjinal yapılar eliyle dizayn etme girişimini hep birlikte boşa çıkartacağız.

Yaklaşan seçim öncesi Türk siyasetinde yaşanan utanç verici pazarlıkların sizlerin yaralarını yeniden kanattığını biliyorum. Özellikle ana muhalefetin yanındaki ve beraberindekiler bu deprem felaketini yaşadığımız böyle bir günde bunlarla aynı masaya oturup, aynı masa etrafında halen ülkemizin geleceğini karartma gayretlerini inanıyorum 14 Mayıs’ta hep birlikte boşa çıkartacağız” dedi.

“EDİRNE’NİN KAPISINDA NÖBET TUTANLAR”

Erdoğan, siyasi çıkarları uğruna Edirne’nin kapısında nöbet tutanlar olduğunu söyleyerek, “Bu kabul edilemez görüntülerin ülke ve millet düşmanlarına nasıl cesaret verdiğini hep birlikte takip ediyoruz. Birilerinin koltuk uğruna, üç günlük siyasi çıkarları uğruna bölücü örgütün uzantılarının kapısında nöbet tutması, Kandil’in kapısında nöbet tutması veyahut da bakıyorsunuz Edirne’nin kapısında nöbet tutması hiçbir zaman sizleri karamsarlığa sürüklemesin. Türkiye devleti ve milletiyle tüm bu oyunları bozacak güce, kapasiteye ve idareye sahiptir. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkı sahip çıkalım. Bunu başardığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından Kahramanmaraş’tan ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN