Meteoroloji ısrarla uyardı: Deprem bölgesinde fırtına bekleniyor, su baskınları yaşanabilir!

Meteoroloji ısrarla uyardı: Deprem bölgesinde fırtına bekleniyor, su baskınları yaşanabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde yarın akşamdan saatlerinden cumartesi gecesine kadar etkili olacak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı vatandaşları uyardı. İşte, deprem bölgesinde hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ile Malatya'da 24 Mart 2023 Cuma günü gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğini belirterek vatandaşları, oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (cuma) deprem bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ile Malatya'nın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi (25.03.2023) günü gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

turkiye-hava-durumu.jpg

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Erzurum çevreleri, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın batı kesimlerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ riski bulunuyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzeydoğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, yurdun kuzey kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİ HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

24 MART 2023 CUMA

bu-hafta-hava-nasil-olacak-1.jpg

25 MART 2023 CUMARTESİ

bu-hafta-hava-nasil-olacak-2.jpg

26 MART 2023 PAZAR

bu-hafta-hava-nasil-olacak-3.jpg

27 MART 2023 PAZARTESİ

bu-hafta-hava-nasil-olacak-4.jpg

28 MART 2023 SALI

bu-hafta-hava-nasil-olacak-5.jpg

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN