Kapitalizmin ne kadar oyuncağıyız?

Kapitalizmin ne kadar oyuncağıyız?

Sinemalarda üçü yerli 6 film vizyonda. Filmlerde, Fransız yönetmen Francis Veber’in 1976 klasiği ‘Oyuncak’ın James Huth tarafından yeniden sinemaya uyarlandığı ‘Özel Bir Hediye’ öne çıkıyor. Film, zengin bir ailenin çocuğuna oyuncak olarak satın alınan geçe bekçisi Samy’nin hikayesi üzerinden sınıf çatışmasını beyazperdeye taşıyor. Aynı zamanda sıcak bir aile komedisi olan film, kapitalist bir toplumda ne kadar oyuncak olduğumuzun altını da ironik bir şekilde çiziyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta üçü yerli 6 yapım vizyona girecek. Filmlerde, Fransız yönetmen Francis Veber’in 1976’da yazıp yönettiği klasik filmi ‘The Toy’un (Oyuncak) bir başka Fransız yönetmen James Huth tarafından yeniden sinemaya uyarlandığı ‘Özel Bir Hediye’ filmi öne çıkıyor. Komedi türündeki filminin başrollerini Jamel Debbouze, Daniel Auteuil ve Alice Belaidi paylaşıyor. Huth, sınıf farkını bu sefer tamamen zıt geçmişlere sahip iki aile arasındaki hikaye üzerinden beyazperdeye taşıyor.

cbcb.jpg

Özel Bir Hediye: Sosyal çatışmalara dikkat çeken filmde, zengin bir çocuğa oyuncak olarak hizmet veren Samy karakterine Cannes ödüllü Fas asıllı Fransız aktör Jamel Debbouze hayat veriyor.

Film, komşuları, ailesi ve eşi Alice ile Paris’in toplu konutlarında yaşayan ‘fakir ama temiz kalpli’ gece bekçisi Sami’nin bir gün Fransa’nın en zengin adamı Philippe Etienne tarafından oğluna doğum günü hediyesi olarak satın alınmasının ardından yaşananları izleyiciye aktarıyor. Yönetmen, gece bekçisi Samy ile 12 yaşındaki zengin çocuğu arasındaki ilişkiyi daha gerçekçi bir temelde inceliyor. Kapitalist bir toplumda ne kadar oyuncak olduğumuzun altını ironik bir şekilde çizen film, genç bir çocuğun hiçbir paranın satın alamayacağı şeyler olduğunu öğrendiği komik, dokunaklı ve yürek ısıtan bir aile komedisi.

keke.jpg

Kestik Babacım

KOMEDİ VE KORKU SEVENLER BURAYA

Birkaç haftadır vizyonda görünmeyen yerli yapımlar ise komedi ve korku türüyle bu hafta beyazperdede. Komedi tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen ‘Kestik Babacım’ filminin yönetmenliğini Atakan Şatıroğlu üstlendi. Filmin başrollerini Erman Erbek, Yağmur Sevgi Koysal, Ceyhun Tutal ve Berkay Berkman paylaştı. Film, günlük yaşamlarında sıkı dost olan yönetmen, senarist ve aktör üçlüsünün, bir aşk filmi çekme gayretini aktarıyor. Onur Aldoğan’ın yönettiği yerli korku filmi ‘Gerçek Cinler 2’de de Gizem Noyan, Lara Fandaklı, Onur Aldoğan ile Sinan Taşkan rol aldı. Yönetmenliğini Murat Kuşçu ve Feyza Aydın Kılıç’ın yaptığı korku filmi ‘Motelde Katliam’ filminde de Feyza Aydın Kılıç, Aleyna Kılıç, Bülent Mert ve Şevki Özcan yer alıyor.

sfsdf.jpg

İblis Keser

İBLİS KESER MANGASININ YENİ ANİMASYONU

Animasyon sevenler ise, Türkçede ‘İblis Keser’ olarak bilinen Japon yapımı Demon Slayer manga serisinin ‘Kimetsu No Yaiba-To the Swordsmith Village’ filmini tercih edebilir. Koyoharu Gotōge tarafından yazılan manga serisinin yeni filminin yönetmen koltuğunda Haruo Sotozaki oturuyor. Rekorlar kıran animenin takipçileri, serinin üçüncü sezonunda kahraman Tanjiro ve ve arkadaşlarının gösterişli Hashira subayı Tengen’in altı numaralı üst seviye iblis Gyutaro ile çarpışmasını izleyecek.

dag.jpg

Sekiz Dağ

CANNES ÖDÜLLÜ DOSTLUK HİKAYESİ

2022 Cannes Jüri Ödüllü, Belçika, Fransa, İtalya ortak yapımı ‘Sekiz Dağ’ filmi de Başka Sinema kapsamında vizyonda Felix van Groeningen ile Charlotte Vandermeersch’nin yönettiği dram türündeki filmde, Alessandro Borghi, Luca Marinelli, Filippo Timi ile Cristiano Sassella rol alıyor. Film, çok iyi bir arkadaşlığın hikâyesini, çocukların büyüyüp yetişkin olmalarının, babalarının izini silmeye çalışırken hep onların izinden baba evine dönüşlerinin hikâyesini anlatıyor.

Pietro ile Bruno, Alp dağlarının benzersiz doğası ve şartlarında çocukken tanışırlar. Pietro şehirli, Bruno is gerçek dağ köylüsüdür. Yıllar içinde her karşılaşmalarında aşkları, kayıpları, aileleri, yazgılarını birbirleriyle paylaşırlar; arkadaşlıkları her yıl perçinlenir, gerçek dostluğun özünü görürler. Paolo Cognetti’nin Türkçeye de aynı adla kazandırılan romanından uyarlanan film, hayatın dört mevsimini otuz yıla yayarak basit ama epik bir hikâye anlatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN