Erdoğan'ın 'Camide bira içtiler' iddiasını yalanlamıştı: Gezi olaylarındaki müezzin CHP'den aday adayı

Erdoğan'ın 'Camide bira içtiler' iddiasını yalanlamıştı: Gezi olaylarındaki müezzin CHP'den aday adayı

Gezi protestoları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Camide bira içtiler, görüntüler elimizde” açıklamasını “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin o dönemdeki müezzini Fuat Yıldırım CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri sırasında Bezmialem Valide Sultan Camisi’nde bira içildiğini iddia ederek görüntülerin olduğunu söylemişti. O dönem caminin müezzini olan Fuat Yıldırım ise “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek Erdoğan’ın iddialarını yalanlamıştı.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; Yıldırım, 14 Mayıs seçimleri için CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Yıldırım, daha sonra İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz edip dava açmıştı ve Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapmaya başlamıştı.

20230323-fuat-yildirim-001.jpg

BÖBREK NAKLİNİ ÖZGÜR ÖZEL DUYURMUŞTU

Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım, uzun süre böbrek nakli beklemiş ve 2022 yılında nakil gerçekleşmişti. Yıldırım’ı hastalığı döneminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ziyaret etmişti.

Kılıçdaroğlu sık sık Yıldırım’ın sağlık durumu hakkında bilgi almış, naklin gerçekleştiğini CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

Gezi protestoları sürerken iktidara yakın medya organları cami içinde bira içildiğinin ileri sürmüştü. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2013 tarihli partisinin Meclis grup toplantısındaki “Ayakkabılarla Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne gireceksiniz, orada içeceksiniz. Bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız. Ne adına? Çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra farklı şekilde konuşturacaksınız; ‘Böyle bir şey olmadı’… Ne olmadı, bütün görüntüler elimizde. Cuma günü arkadaşlarımıza bunları görüntüyle vereceğiz” açıklamasına yer verildi.

Camide o dönem görev yapan müezzin Fuat Yıldırım ise “Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. İki günlük süre içinde yaralılar tedavi edildi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, konuşmasında "elimizde" dediği görüntüleri hiçbir zaman yayınlamamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN