Elazığ'da kuraklık nedeniyle sular çekildi: 83 yıllık tren istasyonu gün yüzüne çıktı

Elazığ'da kuraklık nedeniyle sular çekildi: 83 yıllık tren istasyonu gün yüzüne çıktı

Elazığ'da, Keban Baraj Gölü'nün su tutmasının ardından sular altında kalan 83 yıllık tren garı, kuraklık nedeniyle barajın 550 metre çekilmesiyle ortaya çıktı. Yünlüce köyü sakinlerinden Şaban Ayar, "Burada tarihi bir geçmiş var, insanlar geliyor bir nevi geçmişe yolculuk yapıyorlar. Anılar, eski hatıralar var, gelip burada zaman geçiriyorlar." diye konuştu.

Elazığ'da Yünlüce köyünde baraj gölü sahasındaki 1940 yılında yapıldığı belirtilen tren garı, 1974 yılında Keban Baraj gölünün su tutmasının ardından sular altında kaldı. Kuraklık nedeniyle suyun yaklaşık 550 metre çekildiği baraj sahasında 83 yıllık tren garının olduğu ortaya çıktı.

6634048.jpg

Bulunduğu alanda aralıklarla dizili, tuğladan yapılı ve birden fazla odası bulunan 4 farklı binadan oluşan tren istasyonundaki yapılar, harabeye dönmekle beraber sadece bazı duvar kısımları ayakta duruyor.

6634051.jpg

Yünlüce köyü sakinlerinden Şaban Ayar, yaptığı açıklamada, köyün yaşlılarından öğrendikleri kadarıyla baraj suyunun çekilmesiyle gün yüzüne çıkan istasyonun 1940'ta yapıldığını belirtti.

6634056.jpg

Keban Barajı'nın su tutmaya başlamasıyla istasyonun 1974'ten sonra su altında kaldığını ifade eden Ayar, şunları söyledi:

"Tren istasyonun aktif olduğu dönemlerde köyümüz çok daha kalabalıktı. Ayrıca o dönemlerde bölgeden çıkarılan madenler buradan vagonlara yükleniyordu. Zamanında bölgeyi baraj suları alınca tren istasyonu da buradan ileride bir köy var (Muratbağı), oraya taşındı."

Ayar, tren istasyonunun nostaljik değerinden dolayı zaman zaman insanların gelip istasyonun çevresinde gezinti yaptıklarını aktararak, "Burada tarihi bir geçmiş var, insanlar geliyor bir nevi geçmişe yolculuk yapıyorlar. Anılar, eski hatıralar var, gelip burada zaman geçiriyorlar." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN