Erdoğan müjdeyi vermişti! Doğalgaz o tarihe kadar bedava: Bu aydan sonra yakabilirsiniz

Erdoğan müjdeyi vermişti! Doğalgaz o tarihe kadar bedava: Bu aydan sonra yakabilirsiniz

Enerji konusunda önemli adımlar atan Türkiye'ye doğalgaz alanın milat gibi bir devrime imza atıyor. Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz vatandaşların cebine olumlu olarak yansırken yetkililer 3 ay boyunca doğalgazın ücretsiz olarak verileceğini duyurmuştu. Açıklamanın ardından bir güzel haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Doğalgaz o tarihe kadar bedava olarak evlere verilecek! Bu aydan sonra doğalgazı sonuna kadar kökleyin! İşte detaylar haberimizde...

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar evlerde açılmaya başlandı. Dünya genelinde enerji maliyetleri hızla artarken Türkiye'den dev bir adım daha geldi. Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz ile evlere 3 aylığına bedava doğalgaz verilmişti. Alınan karar sonrası bir müjdeli haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Doğalgaz o tarihe kadar bedava! Bu aydan sonra vanaları kökleyin. Ücretsiz olarak evlere dağıtılacak. İşte detaylar...

ERDOĞAN'DAN DEV MÜJDE! BU AYDAN SONRA VANALARI KÖKLEYİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de yaptığı keşifler sonrasında vatandaşa verdiği ücretsiz doğalgaz müjdesi devam ediyor. Nisanda tüm doğalgaz ödemelerini devlet karşılarken, o tarihten bu güne kadar da 25 metreküp doğalgaz vatandaşa ücretsiz olarak verilmeye başlandı. Yaz ve ilkbahar aylarında milyonlarca vatandaş doğalgaz faturası ödemezken, havaların soğumasıyla birlikte doğalgaz vanaları açılmaya başladı. Gelen son dakika haberine göre, bu aydan itibaren 25 metreküpü ücretsiz olmak üzere fatura ödemeleri yeniden başlayacak.

gfgfgf-2023-10-17t123616-741.jpg

16 MİLYAR TL'YE ULAŞTI BİLE

Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de keşfettiği 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde karaya çıkarılması töreninde yaptığı açıklamada konut, ibadethane ve Cemevi abonelerinden 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağı ve 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını söylemişti.

hghghg-2023-10-17t123643-872.jpg

Bu kapsamda 19.8 milyon abone Nisan 2023'te hiçbir doğalgaz faturası ödemezken, o tarihten bu yana da her ay 25 metreküp doğalgazı ücretsiz kullandı. Geçen yaz ayları süresince vatandaşın tüketimi 25 metreküpün altında kaldığı için milyonlarca haneye fatura çıkarılmadı. Müjdenin verildiği tarihten bugüne kadar toplam 3.2 milyar metreküplük doğalgaz bedeli Hazine tarafından karşılanırken, yapılan toplam destek miktarı 16 milyar TL'ye ulaştı.

DOĞALGAZ O TARİHE KADAR BEDAVA

Karadeniz gazında ücretsiz 25 metreküp doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek. Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının 6.13 TL olduğu düşünüldüğünde Mayıs 2024'e kadar konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküpün ücretsiz olması ile faturalardan aylık 153.25 TL alınmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN