Erdoğan, Sultanahmet Cami açılışında yine muhalefeti hedef aldı: 14 Mayıs bunların sonu olmalı

Erdoğan, Sultanahmet Cami açılışında yine muhalefeti hedef aldı: 14 Mayıs bunların sonu olmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Cami'nin açılışına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Millet İttifakı'nı hedef alarak, "Şu anda muhalefet ne diyor, gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış. Terör örgütüyle el ele olanlardan başka bir şey beklenir mi? 14 Mayıs bunların sonu olmalı" dedi.

Sultanahmet Cami, gerçekleştirilen restorasyonunun tamamlanması sonrasında nbugün yeniden ibadete açılıyor. Açılışa katılan ve açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde ise 14 Mayıs seçimleri vardı. Caminin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada Millet İttifakı'nı hedef alan Erdoğan, muhalefetin Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarını söyleyip, "Şu anda muhalefet ne diyor, gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. 14 Mayıs bunların sonu olmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şu şekilde:

"Bu emaneti inşallah daha asırlar boyunca yaşayacak şekilde yeni nesillere bırakacak bir restorasyon gerçekleştirdik.

Ne mutlu bize ki böyle güzel bir günde restorasyonu bitirdik. Cumaya denk gelişiyle de iki bayramı bir arada yaşadık.

Bugün cuma namazımızda restorasyonu bitmesi ve yeniden hizmete başlaması vesilesiyle burada kıldık. Bu güzel çalışmada emeği geçenleri başta bakanım olmak üzere hepsini tebrik ediyorum.

Sultanahmet İstanbul'un en önemli sembollerinden biridir. Hatta ilkidir. Burası sadece cami değildir, medresesi hamamı çeşmesi ve pek çok birimiyle külliyedir.

6818601.jpg

'14 MAYIS BUNLARIN SONU OLMALI'

Ata yadigarı eserleri yaşatmak bizim en başta gelen görevimizdir. Şu anda muhalefet ne diyor, gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış. Kardeşlerim 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mefta haline getireceğiz.

Terör örgütüyle el ele olanlardan başka bir şey beklenir mi? 14 Mayıs bunların sonu olmalı. Sınırlarımız içindeki ve dışındaki binlerce esere biz sahip çıktık. Vakıflarımıza ait eserleri amaçlarına uygun şekilde hizmete sunduk. Bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sizlerle beraber, durmak yol yola devam."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN