Kılıçdaroğlu'ndan 'Diyanet'i kapatacaklarmış' diyen Erdoğan'a yanıt: Kimsenin gücü yetmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Millet İttifakı'na yönelik olarak bugün gerçekleştirdiği, 'Gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış" iddialarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri'ni hali hazırda kuranın CHP olduğunu söyleyerek, "Hiç kimsenin gücü Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatmaya yetmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün cuma namazı sonrası restorasyon içerisinde olan Sultanahmet Cami'nin açılışına katıldı. Erdoğan'ın cami açılışında gündemi 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan genel seçimlerdi.

Yaptığı açılış konuşmasında Millet İttifakı'nı hedef alan Erdoğan, burada Millet İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerini kazanması halinde Diyanet İşleri Başkanlığını kapatacaklarını iddia etti.

Erdoğan'ın konu ile ilgili cümleleri şu şekilde:

"Şu anda muhalefet ne diyor? Gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklarmış. Yerine inanç bilmem ne başkanlığı diye bir şey kuracaklarmış. Kardeşlerim, tabii yuh yetmez. 14 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacağız ve onları siyasi mevta haline getireceğiz.

'14 MAYIS BUNLARIN SONU OLMALI'

Terör örgütüyle el ele olanlardan başka bir şey beklenebilir mi? Öyleyse 14 Mayıs bunların sonu olmalı. Bunun için hükümetlerimiz döneminde sınırlarımız içindeki ve dışındaki binlerce ecdat emaneti esere biz sahip çıktık. Her birini yeniledik. Ayağa kaldırdık. Vakıflarımıza ait eserleri amaçlarına uygun şekilde tekrar hizmete sunduk. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerek içeride gerek yurt dışında bütün bu eserleri ihya edeceğiz..."

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK CEVAP

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da katıldığı programda Erdoğan’ın Millet İttifakı’na yönelik, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kapatacaklar” iddiasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, konu ile ilgili olarak, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran Cumhuriyet Halk Partisi. Hiç kimsenin de gücü Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatmaya yetmez” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir