Erdoğan "Yolsuzluğun olmadığı Türkiye'yi biz hallederiz" demişti: İYİ Parti'nin teklifi reddedildi

Erdoğan "Yolsuzluğun olmadığı Türkiye'yi biz hallederiz" demişti: İYİ Parti'nin teklifi reddedildi

Yolsuzluk iddialarının araştırılması için İYİ Parti'nin verdiği önerge Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Teklifin reddedilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmayacağı bir ülkeyi biz hallederiz." sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "Sayın Erdoğan tam 20 yıl sonra, başaramadığını itiraf etmekte, Türkiye’de yolsuzluk var, yoksulluk var, yasaklar var demektedir." diye konuştu.

İYİ Parti’nin yolsuzluk iddialarının araştırılarak, yolsuzluk mücadele için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için verdiği araştırma önergesi AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önergenin reddedilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmayacağı bir ülkeyi biz hallederiz." sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Sayın Erdoğan tam 20 yıl sonra, başaramadığını itiraf etmekte, Türkiye’de yolsuzluk var, yoksulluk var, yasaklar var demektedir. Bu bir vaat değil başarısızlığın açıkça itirafıdır. Evet, bugün Türkiye’de rüşvet var. Evet, yolsuzluk var. Evet, yoksulluk var. Evet, yasaklar var. Türkiye tarihinde eşi görülmemiş; rüşvet de yolsuzluk da yoksulluk da, bizzat sizin eserinizdir” ifadelerini kullandı.

Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, "AKP bundan yirmi yıl önce 3 'Y'nin yani yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların olmayacağı bir Türkiye vaadiyle iktidara gelmiştir. Bugün, yirmi koca yıl geride kaldı. Yirmi yıldır devleti tek başına yöneten Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı sayın Erdoğan, milletle alay eder gibi 'Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah'ın izniyle olmayacağı bir Türkiye'yi biz hallederiz, bunu biz yaparız, şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz' dedi" diye konuştu.

"ERDOĞAN, 20 YIL SONRA BAŞARAMADIĞINI İTİRAF ETMEKTE; TÜRKİYE'DE YOLSUZLUK VAR, YOKSULLUK VAR, YASAK VAR DEMEKTE"

Ataş, "Evet, Sayın Erdoğan tam yirmi yıl sonra başaramadığını itiraf etmekte, Türkiye'de yolsuzluk var, yoksulluk var, yasaklar var demektedir. Bu, bir vaat değil, başarısızlığın açıkça itirafıdır. Evet, bugün Türkiye'de rüşvet var; evet, yolsuzluk var; evet, yoksulluk var; evet, yasaklar var. Yirmi yılın sonunda Türkiye'yi bu hâle getirenler bugün çıkıp 'Yolsuzlukların önüne geçecek hazırlığı yapmaktayız' diyor, günaydın. Tüm bunlar yaşanırken Türkiye'nin yönetiminde yirmi yıldır siz vardınız. Türkiye, tarihinde eşi görülmemiş rüşvet de yoksulluk da yolsuzluk da bizzat sizin eserinizdir" diyerek iktidarı eleştirdi.

"5-10 MAAŞ ALAN DANIŞMANLAR..."

İYİ Partili Ataş, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ülkenin her yerinden yolsuzluk fışkırmaktadır. Eşinin şirketi üzerinden kendi bakanlığına dezenfektan satan eski bakanlar, her ihaleden komisyon alan yüzde 10'lukçu rüşvetçiler yandaşları için ihale kanunlarında tam 192 kere değişiklik yapanlar, devlete çöreklenen beşli çeteler, yandaşa döviz endeksli garanti ödemeli projeler, devlet bankalarından usulsüz verilen ve geri ödenmeyen krediler, yandaşlara pazarlık usulüyle verilen türlü ihaleler, kayyumlara devredilip içi boşaltılan şirketler, AKP'nin yandaş vakıfları üzerinden yapılan büyük yolsuzluklar, borsada usulsüzlükle milyonlarca dolarlık servet edinenler, SPK üzerinden şirketleri haraca bağlayan vekiller, tek kalemde yandaş holdinglerin 500 milyon lira vergi borcunu silenler, görevi çiftçiyi desteklemek olan Ziraat Bankasından kredi alıp tek kuruş ödemeden medya imparatorluğu satın alanlar, 'dinozor park' için Ankara halkının cebinden çıkan 750 milyon dolar, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen ve hazırlanan dosyalara İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan 13,2 milyar liralık yolsuzluk; 5-10 maaş alan danışmanlar, saray bürokratları..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN