Erdoğan'a yeşil ışık yakan Şimşek için üç görevden biri düşünülüyor

Erdoğan'a yeşil ışık yakan Şimşek için üç görevden biri düşünülüyor

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalarda yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara çevrilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şimşek'i ekonominin başına geçireceği konuşuluyor. Erdoğan'ın teklifini kabul eden Şimşek için üç görevden birisinin düşünüldüğü iddia edildi. Şimşek ya Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı ya Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Baş Danışmanı ya da Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev alacak.

AK Parti iktidarının ekonomide Ortodoks yerine heterodoks politikalarını islemesi Türkiye'yi zor bir sınavın eşiğine getirdi. 28 Mayıs seçiminin ardından eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ankara'da görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şimşek'i ekonominin başına geçireceği konuşuluyor. Şimşek'in görevi kabul ettiği ancak hangi göreve getirileceğinin hala belli olmadığı belirtiliyor.

ÜÇ GÖREVDEN BİRİSİNİN BAŞINA GETİRİLECEK

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ile Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifini kabul ettiğini belirtti. “Mehmet Şimşek ekonominin başına geç teklifini kabul etmiş” diyen Babuşçu “Üç görevden birisi düşünülüyor: 1. Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı 2. Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Baş Danışmanı 3. Hazine ve Maliye Bakanı” dedi.

'KARARLARDA ORTAK AKIL OLMAZSA KİMİN GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL'

Babuşçu başka bir paylaşımında ise ekonominin kim tarafından yönetildiğinin önemli olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Kim ekonominin başına geçmiş, kim Hazine ve Maliye Bakanı, kim Merkez Bankası Başkanı olmuş önemli değil, kararlar ortak akıl ile alınmadıktan sonra değişen birşey olmaz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN