Erdoğan'dan 30'a yakın liderle barış diplomasisi: Gazze için Mısır'a gidebilir

Erdoğan'dan 30'a yakın liderle barış diplomasisi: Gazze için Mısır'a gidebilir

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana bölgede barışı sağlamak, sivil can kaybını azaltmak için 30 ülke lideriyle görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde diplomatik temaslarını daha da artıracak. Erdoğan'ın Gazze'ye insani yardımların Refah Sınır Kapısı üzerinden ulaştırılmasını sağlayan Mısır'a da bir ziyaret gerçekleştirmesi beklendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 7 Ekim'den bu yana bölgede barışı sağlamak, sivillerin can kaybını azaltmak için yüz yüze ve telefonla görüşmeler yaparak lider diplomasisini sürdürüyor. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı ilk günden bu yana, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır lideri Abdulfettah es-Sisi, Lübnan Başbakanı, Katar Emiri, Rusya lideri Vladimir Putin, Ürdün Kralı, Cezayir Cumhurbaşkanı ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da aralarında bulunduğu 30'a yakın liderle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

riyad.jpg

ATEŞKES İÇİN ÇEKİMSER OY VERENLERLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan, görüşmelerde, devletlerin bir an önce Gazze'de ateşkesin sağlanması için seslerini yükseltmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, önümüzdeki günlerde de BM Genel Kurulunda kabul edilen Gazze'de acil insani ateşkes kararına çekimser oy veren ülkelerin liderleriyle telefonda görüşecek, bu ülkeleri de ateşkese destek veren ülkeler safına çekmeye çalışacak.

ERDOĞAN ALMANYA VE CEZAYİR YOLCUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17 Kasım Cuma günü Almanya'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelecek Erdoğan, buradaki temaslarında İsrail'in Filistin'e insanlık dışı saldırılarını gündemine getirecek ve İsrail'e sesini yükseltemeyen Avrupa ülkelerine mesajını Berlin'den iletecek. 21 Kasım'da Cezayir'e bir ziyaret gerçekleştirmesi beklenen Erdoğan'ın Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile görüşmesinde de gündemi İsrail'in Gazze'ye saldırıları olacak.

reisi.jpg

REİSİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise 28 Kasım'da Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, önümüzdeki süreçte, Gazze'ye gıda ve ilaç başta olmak üzere yardımların Refah Sınır Kapısı üzerinden ulaştırılmasını sağlayan Mısır'a da bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN