Erdoğan'dan Süleymaniye'ye operasyon sinyali: KYB teröre kol kanat geriyor

Erdoğan'dan Süleymaniye'ye operasyon sinyali: KYB teröre kol kanat geriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışına diplomatik ziyaretlerde bulunarak kritik görüşmeler gerçekleştiriyor. Erdoğan, BAE ve Mısır temaslarının ardından Türkiye'ye dönüşü esnasında basına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Süleymaniye'deki KYB yönetiminin terör örgütlerine olan desteğe dikkat çekerek "ürkiye'nin bekası ve milli güvenliği söz konusu olduğunda gereken her türlü adımın atılacağını" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında birçok diplomatik ziyaretle temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır dönüşü uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

aa-picture-20240215-33711342.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazetecilere verdiği demeçte, Danıştay'ın FETÖ bağlantısı sebebiyle meslekten ihraç edilen 450 adli görevliyi işlerine iade etme kararına sert bir şekilde karşı çıktı. Erdoğan, "Bu kararı görmezden gelemeyiz," dedi. FETÖ'nün kökünü kazımakta olduklarını fakat hâlâ bu mücadelenin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Mısır ziyaretini 12 yıl sonra gerçekleştirdiğini ve bu ziyaretin Sisi'nin ısrarı üzerine yapıldığını, samimi ve başarılı geçtiğini ifade etti. Erdoğan, "Mısır ile derin tarihi ve kültürel bağlarımız var" dedi. Ayrıca, terörle mücadele, ABD'den F-16 tedarik süreci ve Türkiye'nin Gazze diplomasisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

'GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLAR ARTIRILMALI'

Erdoğan, Mısır'daki temaslarını tamamladıktan sonra yurda döndü. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması konusunda görüştüklerini, İsrail'in baskı altına alınması gerektiğini vurguladılar. Gazze'ye yardımın artırılması gerektiğini, ayrıca İsrail'in Refah bölgesine yönelik saldırılarını eleştirdi.

Türkiye'nin Gazze'de ateşkes ve kalıcı barış için gösterdiği çabaların uluslararası arenada nasıl karşılandığını soran gazetecilere Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İsrail'in yalnız bırakıldığını, fakat hala İsrail saldırılarının devam ettiğini belirtti. Türkiye'nin barış için çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

1kapak-007.jpg

Mısır ziyaretinin iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olup olmadığı sorusuna Erdoğan, Türkiye ve Mısır'ın bölgenin iki önemli ülkesi olduğunu, ilişkilerin normalleşme sürecinin başladığını belirtti. Sisi'nin yakında Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

SÜLEYMANİYE'YE OPERASYON SİNYALİ

Erdoğan, MGK'nın uzun süredir PKK/YPG terör örgütü konusunda uyarılarda bulunduğu Süleymaniye'nin tutumuna Türkiye'nin nasıl yanıt vereceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın peş peşe Irak'a gerçekleştirdikleri ziyaretlerin, bu bölgedeki negatif gelişmeleri yumuşatma ve Türkiye ile Irak arasında, hem merkezi hükümet hem de Kuzey Irak ile ilgili olumlu adımların atılmasını sağladığını belirtti. Türkiye'nin, özellikle sınırlarının hemen ötesinde terörist bir yapılanmanın oluşmasına izin vermemekte kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne gösterilen saygının önemine değindi.

Süleymaniye ve Bafel Talabani'nin terör örgütüne desteğinin devam etmesi durumuna Türkiye'nin nasıl tepki göstereceği sorusuna Erdoğan, Süleymaniye'nin olumsuz tutumuna defalarca uyarıda bulunduklarını, buna rağmen KYB yönetiminin PKK/YPG/PYD'ye destek vermeye devam ettiğini ifade etti. Bu konuda gerekli uyarıların yapıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin bekası ve milli güvenliği söz konusu olduğunda gereken her türlü adımın atılacağını, buna karşı herhangi bir müsamahanın gösterilmeyeceğini dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel barış ve istikrar için komşularıyla birlikte hareket etme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, terörle mücadeledeki ortak çabaların süreceğini belirtti.

KALKINMA YOLU PROJESİ

Kalkınma Yolu projesi hakkında konuşan Erdoğan, projenin BAE, Irak ve Türkiye arasında devam ettiğini, bölgenin yeni İpekyolu haline geleceğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Batılı bir gazeteciye verdiği röportajda Türkiye'nin arabuluculuk rolünü övdüğünü, barış için çabaların devam edeceğini söyledi.

F-16 SÜRECİ

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onayının ardından ABD ile F-16 tedarik sürecinde olumlu gelişmeler yaşandığını, ilişkilerde iyimser bir hava olduğunu ifade etti.

6 Şubat depremleri sonrası inşa edilen konutlar hakkında konuşan Erdoğan, devletin yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü, vatandaşların devlete olan güvenlerini dile getirdiklerini belirtti.

ERZİNCAN'DAKİ FELAKET

Erzincan'daki maden kazasıyla ilgili olarak yapılan çalışmaları değerlendiren Erdoğan, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, soruşturmaların sonuçlarına göre adımların atılacağını söyledi.

Seçim dönemlerinde terör örgütlerinin saldırılarını artırdığını belirten Erdoğan, mülteci meselesinin siyasi bir malzeme olarak kullanılamayacağını vurguladı.

FETÖ ile mücadelede Danıştay'ın 450 hakim ve savcıyı işe iade etme kararına tepki gösteren Erdoğan, bu karara sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN