MSB yetkilileri ABD ile yürütülen süreci açıkladı: F-16 takvimi belli oldu

MSB yetkilileri ABD ile yürütülen süreci açıkladı: F-16 takvimi belli oldu

Türkiye ve ABD arasındaki F-16 tedarik sürecinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. İlerleme kaydedilen sürece dair açıklamada bulunan MSB'den üst düzey yetkili, "Projenin son haline verilerek 2024 Haziran-Temmuz aylarında takvimin yürürlüğe girmesi beklenmektedir" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 11 Şubat'ta ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan 40 adet F-16 tedariki ve 79 adet F-16 uçağının Viper modernizasyonu ile muhtelif diğer malzemelerin temin sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKTÜRK'TEN F-16 SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık değerlendirme toplantısı yaptı. Aktürk, ABD ile yürütülen F-16 sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

1kapak-006.jpg
Zeki Aktürk

F-16 tedarik ve modernizasyon süreci, kullanımı ile F-35 programına yönelik soru üzerine Aktürk, şunları söyledi: "40 adet F-16 Blok-70 tedariki ve 79 adet F-16 uçağının Viper Modernizasyonu ile muhtelif diğer malzemelerin teminine yönelik resmî Kongre bildirimi ABD yönetimince 26 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilmiş, taleplerimize ilişkin; Kongre onay süreci 11 Şubat 2024 tarihinde tamamlanmıştır.’’

HAZİRAN-TEMMUZ TAKVİMİN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şubat ayı sonuna kadar taslak Teklif ve Kabul Mektupları'nın tarafımıza iletilmesi beklenmektedir. Teklif ve Kabul Mektupları'nın tarafımızdan incelenmesi ve ABD yetkilileri ile birlikte projeye son halinin verilmesini müteakip 2024 Haziran-Temmuz aylarında takvimin yürürlüğe girmesi beklenmektedir. Modernizasyon faaliyetlerinin ve tedarik edilecek uçakların üretim işlemlerinin ülkemizde gerçekleştirilmesi yönünde görüşmelerimiz devam etmektedir. Temin ve modernize edilecek F-16’ların kullanımına yönelik iddiaların aksine daha önce de vurguladığımız gibi herhangi bir şart söz konusu değildir. F-35 konusunda ise her iki ülkenin de duruşunda herhangi bir değişiklik yoktur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN