Erdoğan'dan yılın son mesajı: Faiz sebep nas silah

Erdoğan'dan yılın son mesajı: Faiz sebep nas silah

Cumhurbaşkanı yıl boyu tartışılan ve piyasaları dalgalandıran sözlerini 2021’in son gününde de tekrarladı. Piyasaların kapalı olduğu saatte konuşan Erdoğan “Kur üzerinden silah çekmeye kalktılar ama beceremediler. Bizim silahımız nas daha güçlü. ‘Faiz sebep enflasyon netice’ demeyi sürdüreceğiz. Faizi artık kitabımızdan çıkaralım” dedi.

OYNAMA GEÇİCİ, KUR MAKUL SEVİYEDE İSTİKRAR KAZANACAK

Türkiye kur, faiz sarmalından çıkamadı. Uzmanların 'Hatalı' uyarısı yaptığı politikalara ilişkin mesajlar tartışma yaratırken Cumhurbaşkanı, yılın son konuşmasında benzer başlıklara vurgu yaptı. Dövizdeki dalgalanmayı yıl sonu hesap kapatmalarına dayandıran Erdoğan "Bugünlerdeki oynama geçici. Yılbaşından itibaren kur makul bir seviyede istikrar kazanacak. Bunu sağlamak için elimizdeki imkânları kullanacağız" dedi.

‘BAY KEMAL SİYASİ EŞKIYALIĞI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ’

Faiz tartışmalarına değinen Erdoğan “Faiz aşağı faiz yukarı. Artık bu işi kitabımızdan çıkaralım. Bu can bu tende oldukça ‘faiz sebep enflasyon netice’ diyeceğiz” mesajı verdi. TÜİK ve MEB’e ziyareti üzerinden CHP liderine sert eleştiriler yöneltti: Siyasi eşkıyalığı alışkanlığa dönüştürdü. Derdi kamu kurumlarından bilgi almak değil, kaos çıkartmak. Bundan sonra devletin kurumlarına böyle rastgele gidemeyeceksin, bitti artık.

0101krt01a-tum.jpg

BİZİM SİLAHIMIZ NAS

ASKON Genel Kurulu’nda iş dünyasına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Aldığımız tedbirlerle döviz kurundaki anlamsız dalgalanmayı kontrol altına aldık. Bugünlerde oynaması geçicidir. Bizim silahımız nas. Bu can bu tende oldukça faiz sebeptir, enflasyon neticedir” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun MEB ziyaretine de tepki gösteren Erdoğan ‘’Siyasi eşkıyalık yapmayı alışkanlık haline getirdi’’ ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YASTIK ALTI, TL, FAİZ VE KUR MESAJI

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Kurulu’nda konuştu. Ekonomik gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu mesajları verdi: ‘’Bir süredir Türkiye ekonomisini yüksek faiz, yüksek enflasyon sarmalından kurtarıp yatırım üretim ihracat cari fazla yolu ile büyüme rotasına sokmanın mücadelesini veriyoruz. Döviz kurundaki anlamsız dalgalanmayı önemli ölçüde kontrol altına aldık. Kurun yıl sonu hesap kapatmaları sebebiyle bugünlerde tekrar oynamaya başlaması, geçici bir durumdur. Artık tüm gücümüzü ve imkanlarımızı, istihdam ve istikrar odaklı yeni ekonomimizi yerleştirmeye ve geliştirmeye teksif ediyoruz. Amacımız hem iş insanlarını hem de vatandaşları 1 ay, 6 ay, 1 yıl, 3 yıl sonrasını görebilecekleri güven ve istikrar iklimine kavuşturmaktır.

Vatandaşlarımızın tasarruflarını kendi paramızda tutumlarını istiyorum ve tavsiye diyorum. Biz kendi paramızı ölçü olarak almadığımız sürece her zaman batmaya mahkumuz. Biz Türk Lirası ile hareket edeceğiz. Faiz aşağı faiz yukarı artık lütfen bu işi kitabımızdan çıkaralım. Faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar. Yılbaşından itibaren kurun, bu hafta başındaki gibi makul bir seviyede istikrar kazanacağını değerlendiriyoruz.

Vatandaşlarımızdan açıkladığımız pakete uygun şekilde tasarruflarını kendi paramızda tutmalarını, tüm işlerini kendi paramızla yürütmelerini istiyorum. Hamdolsun bütçe tarafında herhangi bir sıkıntımız yok, hatta öngörülenden daha iyi gerçekleşmelerle yılı kapatıyoruz. Tasarruf yöntemi olarak altını tercih eden vatandaşlarımızı, ellerindeki bu değeri finans sistemimize dahil etmeye çağırıyoruz.
Dövizden kendi paramıza ciddi bir dönüş başladı. Yastık altında tutulan 5 bin ton altının ne kadarını ekonomimize kazandırabilirsek ülke ve millet olarak gücümüz o derece artacaktır. Bu can bu tende oldukça faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bizim silahımız nas. Biz bu nas ile hareket ediyoruz. Bununla hareket ettiğimiz sürece biz başaracağız. Döviz kurunda yurt içi talepten kaynaklanan ani, sert ve rasyonel temeli olmayan iniş çıkışlar yaşanmasını engelleyecek tedbirleri aldık, alıyoruz. Kurdaki dalgalanmanın cazibesine kapılanlar nasıl bunun acı faturasıyla yüzleştiyse aşırı fiyat artışına tevessül edenlerin durumu da farklı olmayacaktır.

CHP’nin başındaki zat, kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı, bir siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi. Önce Merkez Bankası’na randevu istedi gitti çıktıktan sonra yalan yanlış birçok şeyleri anlattı. Dürüst değil. TÜİK’ten randevu istedi randevu vermediler. Emrivaki ile gittiği için kapıda kalıyor. Son örneğini Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşadık. Bakanlarımız doğrusunu yapıyor. Bay Kemal devletin kurumlarını yozlaştırmak asla mümkün değildir. Bundan sonra devletin kurumlarına böyle rastgele gidemeyeceksin. Bitti artık. Edebiyle siyaset yapmayı unutmuşa benziyorlar.’’
Öte yandan Erdoğan yeni yıl mesajında ise ekonomide de tarihi bir dönüşüm başlattıklarını söyledi. Erdoğan, fahiş fiyat ile mücadelenin de süreceğini kaydetti. Küresel yönetim ve ekonomi sistemi sisteminin kökünden sarsılmaya devam ettiğini belirten Erdoğan “Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız” dedi. Türkiye’de yaşanan siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, ekonomik hadiselerin arkasında dış güçlerin olduğunu işaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (32)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
32 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN