Eski AK Partili Şamil Tayyar’dan ÖTV tepkisi: ‘Toplumun boğazını sıkıyoruz’

Eski AK Partili Şamil Tayyar’dan ÖTV tepkisi: ‘Toplumun boğazını sıkıyoruz’

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, partisinin hazırlayıp Meclis’e sunduğu yeni ÖTV düzenlemesini sert sözlerle eleştirdi. Tayyar, ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde yapılan bu vergi artışlarının toplum üzerindeki baskıyı artırdığını savundu.

Motorlu taşıtlara yönelik ÖTV matrahlarında değişiklik öngören yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Yeni düzenlemeye göre, 2025’ten itibaren araçlarda yüzde 80, yüzde 150 ve yüzde 220 olmak üzere üç farklı vergi dilimi uygulanacak. Araçların motor hacmi ve elektrikli motor gücüne göre ÖTV oranları yeniden belirlenecek.

Düzenlemenin önümüzdeki günlerde Genel Kurul’a gelmesi beklenirken, AK Parti’nin içinden gelen eleştiri dikkat çekti. Eski milletvekili Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Motorlu taşıtların ÖTV matrahları ve oranları değiştiriliyor.

Arazi araçlarına uygulanan ÖTV yüzde 4’ten yüzde 50’ye yükseltildi.

Motor gücüne göre uygulanan alt sınır da yüzde 45’ten yüzde 80’e çıkarıldı.

Toplum derin yoksullukla mücadele ederken, biz hâlâ boğazını sıkmaya devam ediyoruz.
Çok güzel, aynen böyle devam."

Tayyar’ın eleştirisi, vergi düzenlemelerinin özellikle otomobil sektöründe fiyatları daha da artıracağı endişesini taşıyan vatandaşlar ve sektör temsilcileri arasında da yankı buldu.

YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN