Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Saçan'dan mafya tepkisi

Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Saçan'dan mafya tepkisi

Son olarak Haliç Köprüsü'nde seyir halindeki bir otomobile düzenlenen silahlı saldırı bir kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olan çatışmanın altından yine ‘Daltonlar’ çetesi çıktı. Artan mafya çatışmalarını değerlendiren eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, “Suriye, İran, Afganistan gibi yerlerden gelenler suç örgütlerince kullanılabilir. Türkiye Meksika’ya döndü.” dedi.

Son olarak Haliç Köprüsü girişinde bir otomobile yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırganların, İtalya’da tutuklu bulunan suç örgütü lideri Barış Boyun’la bağlantılı olduğu ve Daltonlar Çetesi operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Çatışmada hayatını kaybeden kişinin Cumali Aslan olduğu, 20 gün önce cezaevinden çıktığı ve 2 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi. Aslan'ın Esenler'deki evine giderken yolda saldırıya uğradığı kaydedildi. Öte yandan çatışmanın sebebi 20 gün önce Kağıthane’de, 2 çete arasında yaşanan silahlı kavgaya kadar dayandı.

ORTAKÖY'DEKİ SİLAHLI SALDIRININ ALTINDAN DA 'DALTONLAR' ÇIKMIŞTI

Beyoğlu'nda, ailesiyle iftara gitmek için evden çıktığı sırada otomobil ve motosikletli saldırganlar tarafından çapraz ateşe tutulan Kasımpaşaspor tribün lideri Yüksel Ustahüseyin'i öldüren ve Ortaköy'de ünlü bir gece kulübüne yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdiği tespit edilen Ahmet Ekiz, Ataşehir'de saklandığı evde gözaltına alındı. Şüphelinin Barış Boyun'un 'Daltonlar' isimli tetikçilerinden biri olduğu ortaya çıktı.

poliss.jpgEski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan

'TÜRKİYE MEKSİKA'YA DÖNDÜ'

Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, artan mafya çatışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’ten Şeyde Öztürk’ün haberine göre, son dönemde artan mafya çatışmalarını yorumlayan eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, "Mafya, ülkede bir seviye yükseldi. Suriye, İran, Afganistan gibi yerlerden gelen ve ne oldukları belli olmayan insanlar potansiyel organize suç ve terör örgütleri tarafından kullanılmaya müsaitler. Ülkenin asıl sorunu kim oldukları belli olmayan, parmak izleri bulunmayan kişiler. Dolandırıcılık şubeleri büyük oranda Suriyeliler üzerinden alınmış sim kartları kullanıyorlar. Afgan ve Suriyeliler tetikçi olarak kullanılmamışlarsa bile kullanılacaklardır. Bunlar parasız pulsuz oldukları için git şuna sık sana 10 bin TL verelim diyecekler” ifadesini kullandı.

Mafyanın dört ayağının olduğunu söyleyen Saçan, şunları kaydetti:

“Basın, siyaset, kamu görevlileri ve iş insanları. Siyaset bir ayağı olduğuna göre mafyanın temizlenmesini istiyorsa ortaya çıkıp ‘Ben bunu istiyorum’ demeli.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN