İtalya'nın en çok aranan mafya lideriydi: 'Babaların babası' 30 yıl sonra yakayı ele verdi

İtalya'nın en çok aranan mafya lideriydi: 'Babaların babası' 30 yıl sonra yakayı ele verdi

Mafyayla mücadele savcıları da dahil yaklaşık 50 kişinin öldürülmesiyle ilişkisi olan "babaların babası" lakaplı İtalyan mafya lideri Matteo Messina Denaro, 30 yılın ardından Palermo’da yakalandı.

Sicilya adası merkezli Cosa Nostra’nın "babaların babası" olarak anılan suç örgütü lideri Matteo Messina Denaro, adanın başkenti Palermo’da yakalandı. Operasyonu yapan jandarma güçlerinin özel operasyon birimi ROS’un açıklamasına göre Messina Denaro'nun yeri, tedavi amacıyla gittiği klinik sayesinde tespit edildi.

60 yaşındaki Messina Denaro, 1993’ten bu yana aranıyordu.

BBC'de yer alan habere göre; "Kurbanlarının bir mezarlığı doldurabileceğiyle" övünen mafya liderinin yaklaşık 50 cinayetle bağlantılı olduğu belirtiliyor.

SAVCI SUİKASTLARININ DA SORUMLUSUYDU

Mafya lideri, onlarca kişiyi öldürmek ya da cinayet emrini vermekten ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Bu cinayetler arasında, bir mafya itirafçısının oğlunun öldürülerek asitle yok edilmesi ve mafyayla mücadele savcıları Giovanni Falcone ile Paolo Borsellino’ya 1992’de düzenlenen suikastlar da yer alıyordu.

1-011.jpg

Matteo Messina Denaro, yakalanmaktan uzun süre kurtulması nedeniyle çizgi roman kahramanı "Diabolik" ismiyle de aranıyordu.

Mafya babasının uzun zamandır kaçak olması nedeniyle güncel görüntüsü de bilinmiyor ve dijital yaşlandırma efektiyle hazırlanan fotoğraflarla aranıyordu.

MELONİ: DEVLET İÇİN BÜYÜK ZAFER

Messina Denaro’nun yakalandığı haberi kamu yayıncısı Rai’nin haber kanalında "Bugün güzel bir gün" diye verildi.

Başbakan Giorgia Meloni de haberi, "Mafya karşısında pes etmediğini gösteren devlet için büyük bir zafer" şeklinde yorumladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN