Eskişehir ve Kütahya dikkat! Meteoroloji uyardı: Yarın başlayacak, pazartesi gününe kadar devam edecek

Eskişehir ve Kütahya dikkat! Meteoroloji uyardı: Yarın başlayacak, pazartesi gününe kadar devam edecek

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Kütahya’ya uyarı verildi! 9 Mart’ta başlayacak olan hava olayı pazartesi gününe kadar devam edecek. Çiftçiler başta olmak üzere bölge halkı uyarıldı...

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde hafta sonu don hadisesi yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı.

PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte özellikle 09 Mart Cumartesi gecesi başlayacak olan don olayının, hafif ve yer yer orta şiddette olması bekleniyor. Bu durumun 11 Mart Pazartesi günü sabah saatlerine kadar etkili olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı özellikle zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler başta olmak üzere ilgilileri ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

Vatandaşlar da don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olmalılar. Özellikle açıkta kalan su borularının donmaması için gerekli önlemlerin alınması ve dış mekanlarda bulunan bitkilerin korunması önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN