Et ve tavuk pahalanınca herkes ona koştu! Balık fiyatlarında büyük indirim: Tezgahlarda balık kalmadı

Et ve tavuk pahalanınca herkes ona koştu! Balık fiyatlarında büyük indirim: Tezgahlarda balık kalmadı

Havaların soğumasıyla birlikte balık sezonu açıldı. Her geçen gün et ve tavuk fiyatları hızla artarken vatandaşlar evine ne götüreceğini şaşırmış durumda. Artan maliyetler vatandaşların sırtını büyük yük olurken gelen son dakika haberi herkesi sevince boğdu. Balık fiyatlarında görülmemiş indirim. Fiyatı duyan akın etti. Tezgahlarda balık kalmadı!

Türkiye'de artan enflasyon gıda krizini tetiklerken et ve tavuk fiyatları hızla zamlanmaya devam ediyor. Fiyatlardaki artış vatandaşların elini kolunu bağlarken gelen son dakika haberi herkesi sevince boğdu. Samsun'da balık fiyatları dibi gördü. İndirimi gören vatandaşlar tezgahlara akın etti. Balık fiyatlarında büyük indirim! Fiyatları gören 4'er 5'er alıyor.

BALIK FİYATLARINDA BÜYÜK İNDİRİM! RAKAMI GÖREN AKIN ETTİ

Samsun'da balık coşkusu başladı. Bu sene Karadeniz'de bolca hamsi çıkarken, mezgit ve istavritte de bolluğun yaşanması hem vatandaşın hem de balık satıcılarının yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz aylarda 70 TL'ye çıkan balık fiyatları artan bolluk ile 40 TL'ye kadar geriledi.

fggff-3.jpg

KARADENİZ'DE HAMSİ AKINI BAŞLADI

Bu sene balık bolluğunun yaşandığını belirten Ali Kul, "Bu sezon ilk kez balık alacağım. İnşallah güzel çıkar. Bugün balıklar çok güzel. Hamsi tam bana göre değil ama mezgit oldukça güzel duruyor. Fiyatı da 50 TL. Kırmızı et ve tavuğa göre balık fiyatları oldukça uygun. O yüzden biz de bugün balık alacağız." dedi.

Balık fiyatlarının artan bolluk sayesinde düştüğünü ifade eden Yılmaz Kaya, "Balığın boyu da fiyatları da oldukça güzel. Bir kalabalık var. Fiyatlar ucuz olunca vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi. Biz de fiyatı uygun diye geldik. Ben de mezgit alacağım." sözlerini kullandı.

hghgh-63.jpg

FİYATI GÖREN TEZGAHLARA AKIN EDİYOR

Uygun fiyatlar nedeniyle balığa rağbetin arttığını belirten balık satıcısı Onurcan Köse, “Vatandaş balığı özlemişti, bolca balık geldi. Hamsi 40, mezgit 50, istavrit de 60 TL. Vatandaş bu fiyatlar karşısında nasıl izdihamda bulunmasın. Tavuğun kilosu 60 TL, kırmızı etin kilosu 400 TL, hamsinin kilosu ise 40 TL. Kalabalık ortada. Alan, en az 2-3 kilo balık alıp gidiyor. Hafta sonundan beri balığa yoğun ilgi var. 2 gündür öğle saatlerinde tüm balığı satmış oluyoruz. Bugün de hafta başı, hamsi de 70 TL’den 40 TL’ye düştü. Fiyatları gören vatandaşlar balığa hücum ediyor. En pahalı balığımız bile etten daha ucuz” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN