Ev fiyatları düştü, uzmanlar konuştu! Konut almak için fırsat bekleyenler dikkat: Uzmanlar ne zaman alınmalı açıkladı

Ev fiyatları düştü, uzmanlar konuştu! Konut almak için fırsat bekleyenler dikkat: Uzmanlar ne zaman alınmalı açıkladı

Son zamanların en önemli konularından biri olan ev fiyatlarındaki hızlı artışlar birçok vatandaşın bu konuda problem yaşamasına neden oluyordu. Lakin uzmanlar ne zaman ev alınması gerektiğini tek tek açıkladı. Konut almak için fırsat bekleyenler bu haber sizi yakından ilgilendiriyor…

Son Dakika'da yer alan habere göre, konut fiyatları her geçen gün önü alınamaz şekilde yükselirken vatandaşların ev alma hayalleri suya düşmüştü. Bu kapsamda hükümet tarafından alınan önlemler yavaş yavaş etkisini göstermeye başlarken konut fiyatlarında yüzde 10 ila 20 arasında bir düşüş gözlemlendi. Uzmanlar ise bu durum ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

KİRACISI OLAN EVE TALEP YOK

Yapılan açıklamalarda kimi ev sahiplerinin kiradaki yüzde 25 zam sınırından dolayı evlerini satışa çıkardıkları ve dolayısıyla kiralama amaçlı alımlarında azaldığı belirtildi. Bu kapsamda alıcılar ise kiracısı olan evleri almak istemiyor çünkü eski kiracıların ödediği rakamlarla şimdiki rakamlar arasında büyük farklılıklar olduğunu düşünüyorlar.

yeni-proje-001.jpg

HÜKÜMETİN ÖNLEMLERİ FİYATLARI AŞAĞI ÇEKTİ

Fahiş fiyatlar karşısında hükümetin aldığı önlemler etkisini göstermeye başlarken alınan önlemlerden biri olan emlak ilanlarına kısıtlama getirilmesi fiyatlara yansıdı. Bu kapsamda emlak ilanları için hükümet tarafından yetki belgesi zorunluluğu getirilmişti ve bu hamle ile fiyatları her geçen gün şişiren aracılar piyasadan men edilmiş oldu. Bu sayede aracının evin üzerine koyduğu fark fiyattan düşmüş oldu bu da ev fiyatlarının bir nebze de olsa düşmesine yardımcı oldu.

yeni-proje-1.jpg

“EV ALMANIN TAM ZAMANI”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar vatandaşların şu anki krizi fırsata çevirmeleri yönünde çağrılarda bulunuyor. Ev almayı düşünen kişiler için “ev almanın tam zamanı” önerilerinde bulunuyorlar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN