EYT için son takvim açıklandı! Beklenen tarih değişti! İşte AK Parti'den duyurulan EYT tarihi!

EYT için son takvim açıklandı! Beklenen tarih değişti! İşte AK Parti'den duyurulan EYT tarihi!

Habertürk TV AK Parti kaynaklarının aldığı bilgiler kapsamında EYT düzenlemesi ile ilgili yeni açıklamaları paylaştı EYT düzenlemesi ile ilgili takvim Ocak ayında başlarken vatandaşlarda araştırmalarını hızlandırdı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaş meclisten çıkacak EYT yasası hakkındaki son gelişmeleri yakından takip ediyorum. Habertürk TV tarafından AK Parti kaynaklarından alınan bilgiler doğrultusunda EYT düzenlemesinin Ocak ayında uygulanacağı belirtildi. EYT yasa teklifi için Aralık ayı sonu işaret edilirken TBMM'yi Aralık ayı içerisinde sunulması bekleniyor. Plan Bütçe Komisyonu ve genel kurulda yapılan görüşmeler sonrasında kararlar vatandaşlarla paylaşılacak. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişi bulunan binlerce vatandaş için emeklilik kapısı açılıyor. Gerekli yıl ve prim şartını sağlayan vatandaşlar EYT kapsamında yer alıyor.

GELMİŞ GEÇMİŞ EN KAPSAMLI DÜZENLEME

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 8 Aralık tarihinde yapılan TBMM genel kurul toplantısında EYT yasasının Ocak ayında mecliste yer alacağına işaret etti. En kapsamlı düzenleme olduğunu belirten Bakan Bilgin, herkesin dinlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Herkese dinledikten sonra bir karar alındığını belirten Bakan Bilgin, “Çünkü meselenin bir boyutu, bildiğiniz gibi iş adamlarının, kıdem tazminatına... Şimdi, bu mesele, öncelikle hep bizim açımızdan, devlet açısından ele alınan bir konuydu fakat doğrudan doğruya işverenleri ilgilendiriyor.”dedi.

Konu hakkında işverenlerde yorum yaparken konu hakkındaki detayları da yakından takip ediyor. İşverenler kıdemli, tecrübeli ve becerisi gelişmiş çalışanların sayısının yüzde 10 yüzde 15 olduğunu belirtirken büyük işletmelerde Bu durumun daha fazla olduğunun altını çizdi. İşverenler çalışanlarını kaybetmek istemediğini belirtirken bu durumun kendilerine mali bir yükümlülük ortaya çıkarttığını vurguladı.

EYT Hakkındaki Gelişmeler

Uzun süredir gündemde yer alan EYT düzenlemesi hakkında her geçen gün farklı bir iddia ortaya atılıyor. Şimdilerde ise yaş sınırı iddiaları gündemde yer alırken konunun ötelenmesi de gündemdeki sıcaklığını koruyor. Çalışma alanının teknik yönü üzerinde durulurken 8 Eylül 1999 de işe giren vatandaşların büyük bir bölümünün EYT kapsamında emekli olacağı belirtildi. Şimdilerde dijital ortamda kayıtlı bir sistem bulunmazken, kaybolan evraklarda vatandaşların zor durumda kalmasına neden oluyor. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Vedat Bilgin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz, kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman -ki ben bu ayın sonuna kadar Meclise getireceğimi söylemiştim, inşallah, sözümü tutarım, ocak ayına sarkmaz- bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman, gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman yüce Meclisle bunu paylaşacağım. Onun için şunu söyleyeyim ki en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN