EYT'de düğüm çözüldü! Milyonlarca kişi bu şartlara göre emekli olacak!

EYT'de düğüm çözüldü! Milyonlarca kişi bu şartlara göre emekli olacak!

TBMM Genel Kurulu'ndan çıkan karar ile birlikte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kabul edildi. Kabul edilmesiyle birlikte milyonlarca emeklilik bekleyen vatandaş araştırmaya koyuldu. İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin EYT kapsamında faydalanması bekleniyor. Çıkarılan kanun ile birlikte şartları sağlayan vatandaşlar emekliliğin tadını çıkarabilecek. Peki EYT'den kimler faydalanabilecek? İşte tüm detaylar...

EYT DÜZENLEMESİ GENEL KURUL TARAFINDAN KABUL GÖRÜLDÜ

Ülkemizde uzun zamandır gündemde yer alan EYT düzenlemesine dair büyük bir gelişme meydana geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair yapılan açıklamalar ile birlikte Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde yapılan değişiklik ile birlikte Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda oy çokluğu ile birlikte kabul ederek yasalaştı.

Genel Kurul ile birlikte kabul edilen teklif için 4 madde sıralandı. Sosyal Sigortalan ve Genel Sağlık Sigortası Kanun kapsamında eklenen geçici maddeyle alakalı kanunlara göre teklifin yürürlüğe girdiği tarih ile birlikte aylık bağlanması talebinde bulunan yaşlı veya emekli aylığı alacak olan söz konusu hükümlerde yaş dışındaki şartların taşınmasıyla birlikte yaşlılık veya emekli aylığına sahip olunabilecek.

bakan-kirisci-duyurdu-ciftcilere-56-milyar-liralik-destek-odemeleri-bugun-9dkk.webp

EYT'YE DAİR DETAYLAR PAYLAŞILDI

Belirtilen hükümüm esas alınması halinde geriye dönük olarak bir ödeme yapılmayacağı bilgisi paylaşıldı. Yapılan açıklama ile birlikte geriye dönük hak talebinin olmayacağının altı çizildi.

EYT kapsamında ilk kez yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olan vatandaşlardan yaşlılık veya emekli aylığının talebi nedeniyle işten ayrılışını bildiren verilerin, ayrılış gününden sonraki 30 günün içerisinde en son çalışılan özel sektör iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaların başlaması durumunda, çalışılmaya başlanan tarihten sosyal güvenlik destek primi işveren hissesini 5 puanlık kısmına hedef alan tutar ise Hazine tarafından karşılanacağı belirtildi.

para-tl-12-ccys-cover.jpg

VEDAT BİLGİN, EYT YASASI HAKKINDA KONUŞTU!

EYT düzenlemesinin kabul edilmesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Uzun yıllardır üzerinde çalışılan EYT sorununun nihayet çözüldüğünü belirten Vedat Bilgin, "Hayırlı olsun" ifadeleriyle günü tamamladı. EYT'nin yasalaşması üzerine resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Açıklamasında, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız 24 yıllık EYT sorunu artık çözüldü. Emekçilerimize hayırlı olsun" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN