EYT'li ve asgari ücretlilere seslendi! Bakan Bilgin ara zam açıklaması yaptı, maaşlar ne zaman yatacak?

EYT'li ve asgari ücretlilere seslendi! Bakan Bilgin ara zam açıklaması yaptı, maaşlar ne zaman yatacak?

Ülke gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz süre zarfında canlı yayına katılan bakan asgari ücrette ara zam hakkında da konuştu. Mart ayı içerisinde EYT başvurusunda bulunan vatandaşların nisan ayı içerisinde emekli maaşlarına kavuşacağınıifade etti. İşte tüm detaylar...

BAKAN BİLGİN EYT DETAYLARINI PAYLAŞTI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve asgari ücret ara zammına dair açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz gün katıldığı Ülke TV'de merak edilen sorulara cevap verdi. Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamaların satır başında ise sosyal devlet politikaları yer aldı. İlerleyen günlerde çözülmesi gereken dosyalar ve taşeron işçilerin meselesi olduğuna dikkat çekti. Ekonominin büyüdüğünü iddia eden bakan, bu büyümenin sanayiye dayandığını açıkladı.

Ülkemizde herhangi bir kaynak sorunu olmadığını ifade ederek planlama ile birlikte ilerlemelerin yapıldığını açıkladı. EYT kapsamında günümüze kadar 1,5 milyon insanın müracaat ettiği bilgisini paylaştı.

Müracaat eden 1,5 milyon vatandaşın maaşının bağlanması durumunda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne vurgu yaptı. Mart ayında EYT başvurusunda bulunan vatandaşların nisan ayı ile birlikte emekli maaşlarını alacağını, hangi gün bağlanırsa o ay içerisinde alacağına dikkat çekti.

15668171079281.jpg

AYLIK EMEKLİ SAYILARI UÇUŞA GEÇTİ!

Mayıs ayı ile birlikte müracaat edenlerin maaşlarının ödeneceğinin altını çizdi. Olağanüstü bir çalışmanın olduğuna sık sık değinen Vedat Bilgin ortalama her ay maaş bağlanan emekli sayısının 35 bin seviyelerinde olduğunu açıkladı.

Şu anda bağlanan ve işlemi tamamlanan emekli sayısı 250 bini geçtiği ifade edildi. EYT konusu üzerine asgari üret ara zammına değinen Vedat Bilgin açıklamalar yaptı.

ynt1fy-x.jpg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN GELECEK?

Asgari ücretin özel sektör tarafından verilen minimum ücret olduğuna dikkat çekti. Bu olayın dolayısıyla birlikte asgari ücret düzenlemeleri için birçok şarta bakılması gerektiğini söyledi. Enflasyon ile hayat pahalılığının bir olmadığını bu nedenden dolayı bütün değişkenlerin asgari ücretin belirlenmesi konusunda inisiyatif verdiğini ifade etti.

2022 senesinde olduğu artlar ile birlikte belirtilen olumsuz şartların ortaya çıkması halinde asgari ücreti yeniden değerlendirmeye alınacağına dikkat çekti. Düzenlemenin ise temmuz ayında olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN