EYT'liler duyunca bayram edecek! EYT'lilerin ne kadar emekli maaşı alacakları belli oldu: En az...

EYT'liler duyunca bayram edecek! EYT'lilerin ne kadar emekli maaşı alacakları belli oldu: En az...

EYT düzenlemesi hakkında tartışmalar devam ederken 4 maddelik yasa 28 Şubat 2023 tarihinde Meclis gündeminde yerini alacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na dahil olan çalışanların ne kadar maaş alacağı merak ediliyor. EYT düzenlemesi hakkında merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle TBMM görüşmeleri de 28 Şubat 2023 tarihini ertelendi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği EYT düzenlemesi hakkında alınan son kararlar yakından takip ediliyor. TBMM çalışmalarına ara verilmesi nedeniyle görüşmelerde ileri bir tarihe alındı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama ile görüşmelerin 28 Şubat'ta gerçekleşeceği duyuruldu. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

2 MİLYONUN GÖZÜ BU AÇIKLAMADA


EYT düzenlemesini ele alan bir yazı paylaşan Canan Sakarya, ekonomim.com'da EYT hakkında merak edilen soruların yanıtını verdi. "Meclis çalışmalarına başlıyor, EYT bu hafta kanunlaştırılacak" başlıklı yazısında önemli açıklamalarda bulunan Sakarya, deprem bölgesine giden milletvekilleri nedeniyle Meclis görüşmelerine ara verildiğini belirtti. 28 Şubat 2023 Salı günü çalışmalara başlanacağına ifade eden Sakarya, “Bu haftanın gündeminde 11 ili etkileyen deprem ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini içeren yasa teklifi olacak.” dedi.

para-hesap-1-003.jpg

Canan Sakarya, ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin faydalanacağı EYT düzenlemesinden 5 milyona yakın Sigortalı kişinin yararlanacağını ifade etti.Meclis Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen yasa teklifinin genel kuruldan da değişiklik yapılmadan geçirebileceğini dile getiren Sakarya, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlanacağını söyledi. Ardından başvuru sürecinin başlayacağını vurgulayan Sakarya, ilk maaşların Nisan ayında ödenebileceğinin altını çizdi. Ortalama aylık tutarının 8733 TL olacağını aktaran Sakarya, hemen emekli olabilecek 2.2 milyon sigortalının yaş ortalamasından ise 48,5 olarak hesaplandığını ifade etti.

para-003.jpg

Cumhurbaşkanının 28 Aralık 2022 tarihinde yaptığı açıklamaya değinen Sakarya, yaş sınırının ortadan kaldırıldığını aktardı. Sakarya, yaş sınırının ortadan kaldırılması ile birlikte borçlanma için 28-29-30-31 Aralık tarihlerinde SGK'ya 1 milyon 100 bin kişinin 44 milyar TL tutarında borçlanma başvurusunda bulunduğunun altını çizdi.

DEPREM ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULUYOR


Canan Sakarya, Kahramanmaraş depreminin ardından Mecliste araştırma komisyonu kurulması planlandığının altında çizdi. TBMM'de grubu olan siyasi partilerin vereceği önergeleri işaret eden Sakarya, “Bu hafta Genel Kurulda görüşülerek Kahramanmaraş merkezli depremlerin tüm boyutlarıyla ele alınacağı bir Komisyon kurularak hızla çalışmalarına başlayacak. Meclis’te daha önce de depremle ilgili araştırma komisyonları kurulmuş, en son 2021 yılında kurulan komisyon hazırladığı 500 sayfalık raporda 268 öneriye yer verilmişti.” ifadelerine yer verdi.

paralarr-003.jpg

DEPREM ÇALIŞMALARI MİLLET İTTİFAKININ GÜNDEMİNDE YER ALACAK


11 ilde felakete neden olan Kahramanmaraş depreminden 13 milyon vatandaş etkilendi. Deprem felaketinin ardından illerdeki yeniden inşa sürecine değinen Sakarya, kısa orta ve uzun vadede atılacak adımlar için Millet İttifakının komisyon kurma kararı alacağını vurguladı. Ortak hükümet programı kapsamında güncelleme yapılacağının altını çizen Sakarya, Millet İttifakının sosyolojiden, ekonomiye, şehir planlamadan kadar pek çok konuyu içeren ve alanında uzman kişilerle görüşerek kapsamlı bir ortak çalışmaya imza atılacağını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN