EYT'yi kaçırdım diye üzülenlere müjde! Yeni emeklilik sistemi geliyor... Aylık bağlama sistemi de kökten değişiyor

EYT'yi kaçırdım diye üzülenlere müjde! Yeni emeklilik sistemi geliyor... Aylık bağlama sistemi de kökten değişiyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, emeklilik aylık bağlama sistemi düzenleniyor. Yeni sistemde geliri düşük olan emekliler için destekleyici kararlar alındı. Emeklilikte yapılacak 2'inci düzenleme ile bekleyenlerin yüzü gülecek. İşte tüm detaylar...

EYT düzenlemesinin sonrasında yeni bir düzenleme için ışık yakıldı. İkinci düzenleme kapsamında aylık bağlama sistemleri yeniden düzenlenecek. Son yıllarda düşüş gösteren emekli refahının yeniden artması amaçlanıyor. İşte yeni emeklilik sistemi...

EMEKLİLİKTE YENİ SİSTEM

Sabah tarafından paylaşılan habere göre, sosyal güvenlik çerçevesi büyütülecek ve prim tabanı kuvvetlendirilecek. Yeni sistem ile giriş daha kolay hale gelirken meslek ve gelir gruplarına göre yeni düzenlemeler yapılacak. İşverenlik uygulamasında kolaylık sağlanırken daha yaygın bir şekilde kullanıma açılacak.

Emeklilerin gündeminde yer alan aylık bağlama sistemi ise daha fazla kişinin istihdamda yer almasını teşvik ederek, mali yüklerden kurtaracak. Yeni sistemde mali sürdürülebilirliğin oluşması amaçlanarak, emeklilik kriterleri belirlenmesi ve doğuşta beklenen yaşam süresindeki artışa göre uyumlu olarak otomatik ayarlama mekanizmalarına dair çalışmalar yürütülecek.

emekliler-dikkat-elinize-10-15-bin-lira-fazla-promosyon-gecebilir-a5fs.webp

DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN GELİYOR

Esnaf, sanatkar, çiftçiler ve mevsimlik çalışan gruplarında düşük gelirliler için özel sosyal sigorta programları ayarlanacak. Sistemde yapılan yenilik ile yeni nesil esnek çalışma modelleri ve farklılaşan iş gücü piyasası koşulları uyumlu hale getirilecek.

Yeni çalışma modelleri ile birlikte sosyal güvenlik sistemine uygun hale getirilmesi adına hukuki altyapıda güçlendirilecek. Esnek çalışma modelleriyle uyumun artması sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN