Faruk Fatih Özer yakalandı iddiası

Faruk Fatih Özer yakalandı iddiası

Milyonlarca kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in yakalandığı iddia edildi.

Türkiye tarihinin en büyük vurgunları arasına girebilecek olan Thodex vakasında, şirketin kurucusu olduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği belirlenen Faruk Fatih Özer’in saklandığı eve operasyon düzenlendi. Operasyonda Özer'i saklayan 2 kişi gözaltına alındı. 

ABC Gazetesi'nin iddiasına göre, Özer'in de Kosova'nın başkenti Priştine'de yakalandığı belirtildi.

NE YAŞANDI? 

Türkiye tarihinin en büyük vurgunları arasına girebilecek olan Thodex vakasında, şirketin kurucusu olduğu ve yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gitmişti. Oradan, Kosova'ya geçen Özer kırmızı bültenle aranıyordu. 

Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer'in gözaltına alınmasının ardından kız kardeşi Serap Özer İstanbul ve Kocaeli Emniyeti'nin yaptığı ortak operasyonda Kocaeli'de yakalandı. Öte yandan, firari Faruk Fatih Özer'in kız kardeşi Serap Özer'in şirketin, mali işler ve muhasebesinden sorumlu kişi olduğu, ağabeyi Güven Özer'in ise resmi olmayan ortağı olduğu iddia edildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN