Fatih Portakal'dan dikkat çeken mazot zammı yorumu! Zamların batıracağı sektörü açıkladı

Fatih Portakal'dan dikkat çeken mazot zammı yorumu! Zamların batıracağı sektörü açıkladı

Fox Ana Haber sunuculuğundan istifa ettikten sonra İzmir'e yerleşen gazeteci Fatih Portakal, mazota gelecek son zamlarla ilgili dikkat çeken bir yorum yaptı. Bu gece gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul'da 25 liraya dayanırken, Anadolu şehirlerinde 25 lirayı da aşacak. Portakal, zamların gıda güvenliği ve yeterliliğinin tartışıldığı kriz döneminde çiftçiyi batırıp üretime ket vuracağını ifade etti.

Türk çiftçisi 2002 yılında 50 TL ile 31 litre mazot alabiliyorken. 2022'de, 50 TL ile sadece 2,4 litre yakıt alabiliyor. Bu gece motorine gelecek zamlarla birlikte bu oran 2 litrenin de altına düşecek.

Akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz hafta üç gün peş peşe gelen indirimin ardından 20 Mart Pazar gecesinden itibaren motorine 1 lira 96 kuruş zam geldi.

Zam haberine yeni alışan sürücüler peşinden gelen yeni zam haberiyle iyice şaşkına döndü.

23 Mart gecesi itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 1 lira 68 kuruş, motorinde 1 lira 59 kuruş zam yapılmıştı.

KARAR'ın enerji piyasasından edindiği bilgiye göre motorinin litre fiyatına bu geceden itibaren 1 lira 36 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Bu gece gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul'da 25 liraya dayanırken, Anadolu şehirlerinde 25 lirayı da aşacak.

iftci.jpg

"ZAMLAR ÇİFTÇİYİ BATIRACAK"

Otomatiğe bağlanan akaryakıt zamları sonrası çiftçi tarla sürmeye korkar hale geldi. Başlarda her zamma bir gerekçe üreten hükümet, artık zamları savunma ihtiyacı dahi duymuyor. 1 Ocak’tan itibaren akaryakıt fiyatlarına toplamda 23 kez zam geldi. Benzinde zam oranı, sadece yılbaşından bu yana yüzde 57, son bir yılda ise yüzde 166 oldu. Motorinde ise zam oranı yılbaşından bu yana yüzde 94, son bir yılda ise yüzde 235'e ulaştı. Bir deponun maliyeti, yalnızca iki ayda yaklaşık 500 lira arttı.

fatih-portakal.jpg

Gazeteci Fatih Portakal, gelen son zamlarla birlikte çiftçilerin iyice zor duruma düşeceğini hatta batacağını söyledi. Twitter'dan zamları değerlendiren Portakal, "Motorine yine zam geliyormuş. Siteler yine büyük zam diyor. Çiftçi bir kez daha battı. Özetle millet olarak ha bire tosluyoruz bir yerlere… Yönetenlerse “her şey güzel, kalkındık, ilerliyoruz” diyor. Bir gariplik var amma!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN