Feci kazada 4 kişilik aile can vermişti: Aynı TIR, aynı yer, aynı kaza...

Bakırköy'de Marmaray geçidine çarpıp yanındaki otomobilin üzerine devrilerek 4 kişilik bir ailenin hayatını kaybetmesine neden olan TIR'ın 5 yıl önce de aynı alt geçide çarparak devrildiği ortaya çıktı. Öte yandan; TIR şoförü, alt geçide girmeden metreler önce yer alan çok sayıda uyarı tabelasını dikkate almadığını ifadesinde itiraf etti.

İstanbul'un Yeşilyurt bölgesinde dün meydana gelen kaza, saat 18.00 sıralarında gerçekleşti. Kağıt yüklü 34 ER 260 plakalı TIR, Marmaray geçidine çarptıktan sonra yan yattı ve yanındaki bir otomobilin üstüne devrildi. İtfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin hızla olay yerine intikal ettiği kazada, ne yazık ki bir aile yok oldu. İki çocuk dahil dört kişilik Aytekin ailesi, iftara gitmek üzere yola çıktıkları sırada yaşanan bu faciada hayatını kaybetti.

8848731.jpg

5 YIL SONRA AYNI KAZA

Korkunç kazada ihmaller silsilesi ortaya çıktı. Beş yıl önce bir üst geçide çarparak devrilen aynı TIR, dün akşam saatlerinde yine aynı trajediyi yaşattı. İlk kazanın üstünden geçen yıllara rağmen, aynı TIR'ın aynı yerde benzer bir kaza yapması, akıllarda soru işaretleri bıraktı.

gicker-xgaasqdh.jpg
Aynı TIR'ın 2019'da yaptığı kaza

ÜST GEÇİDİN KARA TARİHİ

Üst geçidin, TIR kazaları için adeta bir kara nokta haline geldiği gözler önüne seriliyor. 2019 yılında yaşanan benzer bir kaza, bu trajedinin yalnızca bir tekrarı olmuş. O tarihte de aynı TIR'ın aynı üst geçide çarparak devrilmesi, kazanın kaderin bir cilvesi olduğunu düşündürüyor.

gicker5xuaaytmd.jpg

Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan bu alt geçidin, daha önce de benzer kazalara sahne olduğu bilgisi, durumun ciddiyetini artırıyor. Geçmişte TOGG taşıyan bir TIR'ın da burada takılması ve trafikte aksamalara neden olması, alt geçidin tasarımında veya işaretlemelerinde bir sorun olabileceğini akla getiriyor.

gicker6wiaaigsr.jpg
Aynı TIR'ın 2019'da yaptığı kaza

Kazayla ilgili olarak İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Ancak, aynı TIR'ın beş yıl arayla aynı yerde benzer bir kaza yapması, daha büyük bir sorunun işareti olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, alt geçidin güvenliği ve TIR sürücülerinin yol güzergahı seçimlerinde daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

UYARI İŞARETLERİNİ UMURSAMAMIŞ

Öte yandan TIR şoförünün alt geçide girmeden metreler önce yer alan uyarı tabelalarını dikkate almadığı ortaya çıktı.

uyarilar.jpg

Geçidin 4 metre yükseklikte olduğunu gösteren ve yüksek araçların mecburi istikametini belirten tabelalara uymayan şoförün kazaya yol açtığı belirlendi.

İFADESİNDE İTİRAF ETTİ

Adliyeye sevk edilen TIR şoförü Mehmet F.'nin emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Mehmet F.'nin (50), "Tabelalara dikkat etmedim. Hiçbir şey görmedim. Her şey bir anda oldu. Tır devrildi. Çok üzgünüm. Çok pişmanım." dediği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN