Felaket Edirne’den girdi Tekirdağ Kırklareli’ne sıçradı! Trakyalılar diken üstünde… Sonu hayra alamet değil

Felaket Edirne’den girdi Tekirdağ Kırklareli’ne sıçradı! Trakyalılar diken üstünde… Sonu hayra alamet değil

Son yılların en büyük kuraklığı Türkiye’nin Trakya bölgesinde yaşanıyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’dan gelen haberlere göre, aşırı sıcaklar nedeniyle ayçiçeği bitkileri boyut olarak beklenen seviyenin altında kaldı. Trakyalılar diken üstünde!

Hava sıcaklıkları sadece canlıları değil tarımı da derinden sarstı. Trakya’nın gözbebeği ayçiçek tarlaları resmen kurumaya başladı. Yeni bir felaketi de beraberinde getirmesi beklenen kavurucu sıcaklar çiftçilere zor zamanlar yaşatıyor

El Nino ve Basra sıcaklarıyla mücadele eden Türkiye’de yeni bir sorun baş gösterdi. Yüksek sıcaklıklar tarla hasatlarını da vurdu. Edirne’den Kırklareli’ne kadar devam eden kuraklık nedeniyle ayçiçek tarlaları da nasibini aldı.

img-4337

TRAKYA’DA KURAKLIK ALARMI

Bu durum, tarlaların biçerdöverlerin giremeyeceği duruma gelebileceği anlamına geliyor. Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, yetkilileri önlem almaya çağırdı ve Trakya’da bu yıl büyük sıkıntılar yaşanabileceğine dikkat çekti.

KURAKLIK AYÇİÇEK TARLALARINI VURDU

Kuraklık nedeniyle ayçiçeği ekili alanlarda verim düşüklüğü yaşanırken, tanelerin istenen olgunluğa erişmediği belirtti. Trakya’nın her ilinde ayçiçeği bitkilerinin boyunun kısa kaldığı ve bazı tarlalarda biçim yapılamayacak durumda olduğu gözlendi


img-4338

MÜCADELE EDİLMESSE DURUM KÖTÜLEŞEBİLİR

Toruk, Kuraklıkla mücadele etmek için ekim zamanının ayarlanması, daha dayanıklı çeşitlerin geliştirilmesi ve bilimsel çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiği vurguladı, Ancak, iklim döngülerinin değişkenliği ve beklenmedik hava koşullarının bu çalışmaları zorlaştırdığı ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN