Şırnak’tan girip Kilis Antep Urfa Konya Mersin Diyarbakır’a sıçrayacak! Beterin beteri yolda… günlerce sürecek

Şırnak’tan girip Kilis Antep Urfa Konya Mersin Diyarbakır’a sıçrayacak! Beterin beteri yolda… günlerce sürecek

Basra sıcakları ülkemize bu defa güç toplayarak giriyor. 4 bölgede hava sıcaklıkları pik seviyeye ulaşacak. Rekor kırması beklenen hava sıcaklıkları için vatandaşlara önlem uyarıları geldi. Diyarbakır, Urfa, Antep, Konya, Mersin, Şırnak, Kilis ve diğer iller hazırlanın… beterin beteri geliyor! Tarih verildi

Önümüzdeki hafta ortasında Basra kökenli sıcak hava dalgası ülkemizi etkileyecek ve sıcaklık rekorları kırılacak. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri en çok etkilenecek alanlar olacak. Ayrıca, yerel olarak da sıcak hava rekorları kırılması bekleniyor.

KIYI KESİMLER NEMLE BOĞUŞACAK

Meteorolojik verilere göre; Batı Karadeniz ve Ege bölgeleri de etkilenecek, özellikle hafta ortasından itibaren. Kıyı Ege şeridinde ise kuzeyli rüzgarlar nem oranını artırarak hissedilen sıcaklığı yükseltecektir.

img-4471.jpeg

TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

İstanbul ve Marmara bölgesi de hafta ortasından itibaren sıcak havadan etkilenecek. Ancak Karadeniz’den gelen nemli hava da hissedilen sıcaklığı artırarak bunaltıcı bir ortam yaratacaktır.

Bu durumda, klimaların kullanılması, bol sıvı tüketimi, şapka ve güneş gözlüğü kullanımı ile güneş kremi kullanımı önemlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN