Sararan tül perdeleri kar gibi beyazlatıyor! Makinenin deterjan hanesine sadece 1 kaşık ilave edin

Sararan tül perdeleri kar gibi beyazlatıyor! Makinenin deterjan hanesine sadece 1 kaşık ilave edin

Mutfağınızda bulunan bu iki ürünle tül perdelerinizi ışıl ışıl yapabilirsiniz. Tabii ki bu ürünleri deterjana takviye olarak kullanmalısınız. Perdelerinizin ilk günkü beyazlığına kavuşması için hemen mutfağa gidin ve bu iki ürünü kapın. Peki, sararmış perdeler nasıl beyazlar? Perdelerin beyaz olması için ne yapmalıyım? İşte, Sararan tül perdeleri beyazlatan en etkili yöntem...

Sararmış tül perdeleri beyazlatmak için deterjana gerek yok. Perdeleri beyazlatmanın sırrı mutfağınızda gizli olabilir. Her evde bulunan iki malzemeyle perdeleriniz bembeyaz olacak.

SARI TÜLLER NASIL BEYAZLATILIR?

Sararmış tül perdeler, evinizin kirli ve kasvetli görünmesine neden olabilir. Her ne kadar yıkasak da bir türlü geçmeyen sarı veya gri renkli bir görünüm mutlaka kalır.

Deterjanlar, perde beyazlatıcıları, toz ürünler ve daha nicesi perdeleri beyazlatmada yetersiz kalabilir. Deterjanlara ek olarak mutfağınızda bulunan bu iki malzemeyle perdeleriniz ışıl ışıl parlayabilir.

EVDE TÜLLER NASIL BEYAZLAR?

Şeker ve karbonat sararmış perdelerinizi bir çırpıda beyazlatmak için imdadınıza koşuyor. Sararmış perdelerinizi çamaşır makinesine attıktan sonra perdelerin arasına 3 tane küp şeker ilave edin.

Eğer küp şeker kullanmak istemiyorsanız çamaşır makinesinin deterjan haznesine 1 yemek kaşığı toz şeker ve bir miktar karbonat ekleyebilirsiniz. Böylece perdelerinizdeki hem sarılıklardan hem de grilikten kurtulabilirsiniz. Böylece eviniz daha temiz ve daha ferah görünecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN