Malatya'daki 3 depremin ardından Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan açıklama: 5,2'lik depremin artçısı

Malatya'daki 3 depremin ardından Prof. Dr. Cenk Yaltırak'tan açıklama: 5,2'lik depremin artçısı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bugün meydana gelen üç ardışık deprem, bölgedeki deprem riskini bir kez daha gündeme getirdi. Saat 16.39'da meydana gelen 4,8'lik depremden 1 dakika sonra 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Ardından aynı bölgede üçüncü kez 4,2'lik bir deprem daha oldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan deprem uzmanı Prof. Dr. Cenk Yaltırak, yaşanan sarsıntıların geçtiğimiz gün yaşanan 5,2'lik depremin artçısı olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz perşembe günü bölgede yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremin hafızalarda tazeliğini koruduğu bir dönemde, Malatya'da meydana gelen bu ardışık sarsıntılar, halk arasında deprem korkusunu ve tedirginliği artırdı. Özellikle Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 2023 Şubat ayında yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 11 ilde büyük yıkıma neden olması ve 55 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesi, bölgedeki deprem riskinin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha hatırlattı.

7536034s.jpg
Prof. Dr. Cenk Yaltırak

Bugün yaşanan depremlerin ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Cenk Yaltırak'ın yaptığı açıklama gönüllere su serpti. Yaltırak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yeşilyurt'taki ardışık 4,8 ve 4,5 büyüklüğündeki depremlerin, daha önce yaşanan 5,2 büyüklüğündeki ana depremin olduğu fay hattı üzerinde gerçekleşen artçı depremler olarak değerlendirildiğini belirtti. Bu gelişmelerle birlikte, bölgedeki deprem riski ve alınması gereken önlemler yeniden kamuoyunun tekrar gündemine geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN