Bu gece başladı: 40 gün sürecek! İstanbul'da yaşayanları yakından ilgilendiriyor

Bu gece başladı: 40 gün sürecek! İstanbul'da yaşayanları yakından ilgilendiriyor

19.3 milyon nüfuslu İstanbul'un merkezi bir noktası, geçici süreyle trafiğe kapatılacak. İBB, kapalı kalacak yolun alternatif güzergahını açıkladı. İşte, İstanbul'da 40 gün kapalı kalacak yol...

Galata Köprüsü'nde 40 gün sürecek yenileme çalışmasının ilk etabı bu gece başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı 13 Ağustos 2023 Pazar günü saat 00.00 itibarıyla başlayacak.

Yapılan yenileme çalışmasıyla köprünün teknik ve işletme ömrü uzatılacak, depreme karşı direnci artırılacak.

Belediyenin Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından iki etaplı gerçekleştirilecek çalışma kapsamında, köprüdeki trafik akışı alternatif güzergahlarla yapılacak.

galata-koprusu-bakim-calismasi-ne-zaman.jpg

GALATA KÖPRÜSÜ'NÜN ALTERNATİF GÜZERGAHI NERESİ?

Çalışmanın 20 gün sürecek birinci etabında, bu gece saat 00.00 itibarıyla Karaköy-Eminönü istikameti trafiğe kapatılacak. Bu süreçte Karaköy'den Eminönü istikametine gidecek araçlar, Karaköy'den Tersane Caddesi'ne yönlendirilecek. Böylece Atatürk Köprüsü'nü takiben Unkapanı Kavşağı ve Ragıp Gümüşpala Caddesi üzerinden Eminönü istikametine ulaşım sağlanacak.

Daha sonra yine 20 gün sürecek ikinci etapta ise Eminönü-Karaköy istikameti trafiğe kapatılacak. Eminönü'nden Karaköy istikametine gidecek araçlar, Eminönü'nden Ragıp Gümüşpala Caddesi'ne yönlendirilecek. Unkapanı Kavşağı'nı takiben Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi üzerinden Karaköy istikametine ulaşım sağlanacak.

GALATA KÖPRÜSÜ NE ZAMAN KAPANACAK VE AÇILACAK?

Tramvay seferleri, söz konusu çalışmadan etkilenmeyecek. Otobüs seferleri ise belirlenen geçici güzergahlardan yapılacak.

Galata Köprüsü'nde bakım çalışması, 24 Eylül 2023 Pazar günü sona ererek yeniden trafiğe açılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN