Soğan ve patatesi asla yan yana koymayın! Nedenini öğrenince koşa koşa mutfağa gideceksiniz

Soğan ve patatesi asla yan yana koymayın! Nedenini öğrenince koşa koşa mutfağa gideceksiniz

Hem patatesler hem de soğanlar benzer ortamlarda iyi muhafaza edilir. Fakat patates ve soğanı bir arada tutmak olumsuz bir durumu tetikler. Bu nedeni öğrendikten sonra soğan ve patatesi bir arada tutmaktan vazgeçeceksiniz. İşte, patates ve soğanın yan yana koyulmama nedeni...

Meyve sebzelerin tazeliğini koruması için doğru muhafaza etmek gerekiyor. Patates ve soğanı bir arada tutmak pek iyi bir fikir olmayabilir. Benzerliklerine rağmen bu sebzeler birbirleriyle kimyasal olarak etkileşime girince ortaya ne yazık ki kötü sonuç çıkıyor. Neyse ki biraz mesafe ve doğru koşullarla her iki yiyeceği aylarca saklamak kolay.

patates-sogan-nasil-saklanir.jpg

PATATES VE SOĞAN YAN YANA KONUR MU?

Soğan ve patatesleri bir arada tutmak her ikisinin de raf ömürlerini kısaltır. Soğan, meyve ve sebzeleri olgunlaşmaya teşvik eden bir bitki hormonu olan etilen gazı üretir.

Patatesler depolama sırasında etilen gazına maruz kaldığında siz onları kullanmadan önce çürümeye, bozulmaya veya filizlenmeye daha yatkın hale gelir.

Patatesteki yüksek nem içeriği soğanları sıvılaştırabilir. Patates ve soğanları ayrı dolaplarda, kilerde veya mutfağın zıt alanlarında tutmaya özen gösterin.

PATATES VE SOĞANI NEDEN YAN YANA KOYMAMALIYIZ?

Patates, soğanla birlikte konulursa daha hızlı filizlenir ve bozulur. Patatesin besin değeri, uykuda olan tomurcukların çimlenmesiyle kaybolur.

Patates, elma, avokado, kayısı, armut, muz, biber ve domates dahil olmak üzere soğan gibi yüksek etilen içeren yiyeceklerden uzak tutulmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN