Felaket yine kapıda! Ünlü deprem uzmanından "yine olacak" uyarısı: İvedi bir şekilde...

Felaket yine kapıda! Ünlü deprem uzmanından "yine olacak" uyarısı: İvedi bir şekilde...

Türkiye depremlerle boğuşmaya devam ediyor. 6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkımlara neden olmuş ve binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan depremler sonrası vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Hangi illerde deprem riski bekleniyor?' sorularını araştırırken ünlü Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı geldi. 'Yine olacak' diyerek duyurdu. Büyük felaket kapıda, önleminizi alın!

Son dakika deprem haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler 11 ilde büyük yıkımlara neden olmuş ve binlerce vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan depremler sonrası artçı depremler etkisini sürdürmeye devam ederken gözler uzmanlardan gelen uyarıları çevrildi. Vatandaşlar 'Marmara depremi ne zaman olacak? Türkiye'de hangi illerde deprem bekleniyor? Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak?' sorularını araştırırken
Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı geldi. 'Yine olacak' diyen Ercan, o bölgede oturan vatandaşlarımızı uyardı. Taş üstünde taş kalmayacak, büyük felaket kapıda.

hjjhj-11.jpg

ÜNLÜ DEPREM UZMANI 'YİNE OLACAK' DİYEREK DUYURDU

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Kahramanmaraş'ta taş üstüne taş bırakmayan depremler etkisini halen göstermeye devam ediyor. Yaşanan depremlerde binlerce vatandaşımız canından olurken 'Türkiye'de hangi bölgeler deprem riskinde? Depremden korunmak için ne yapılmalı?' soruları araştırılmaya başladı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, korkutan haberi duyurdu.

jhhjhj-90.jpg

HAZIRLIKLARA BAŞLAYIN! BÜYÜK FELAKET KAPIDA

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ercan, depreme hazırlık için "çelik yapıları" önerdi ve şunları söyledi:

"Büyük depremler oldu, yine olacak. Kırana (afete) dönüşmemesi için,

1. Deprem olduğunda yönetimini siyaset dışı eğitilmiş orduya bırakmalıdır.
2. İvedi çelik yapılaşmaya geçilmelidir.
3. Var olan betonarme yapılara çelik örgü yapılmalı. Yer-yapı uyuşumu (rezonans) ölçülmelidir.
"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN