Fenerbahçe Üniversitesi'nde 6 akademisyen işten çıkarıldı: 'Baskılara maruz kaldık'

Fenerbahçe Üniversitesi'nde 6 akademisyen işten çıkarıldı: 'Baskılara maruz kaldık'

Fenerbahçe Üniversitesi Ekonomi Finans Bölüm Başkanı Çiğdem Boz'un görevine son verildi. Boz, yaptığı açıklamada kendisiyle beraber 6 öğretim üyesinin daha işine son verildiğini ve resmi olarak bir gerekçe gösterilmediğini belirtti.

Fenerbahçe Üniversitesi Ekonomi Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Boz'un görevine son verilmesi ve beraberinde altı öğretim üyesinin daha işten çıkarılmasıyla ilgili gelişmeler tartışmalara neden oldu. Boz, bu kararın ardından yaptığı açıklamada, kendisiyle birlikte işten çıkarılan öğretim üyeleriyle birlikte resmi bir gerekçe gösterilmeden bu adımın atıldığını belirtti.

PİRHA'da yer alan habere göre Boz, son 5 ay içerisinde kart basma ve 5 gün mesai uygulamaları gibi baskılara maruz kaldıklarını dile getirdi. Akademik özgürlükleri ve çalışma koşullarını savunurken, vakıf üniversitelerindeki bu baskının nedeninin akademisyenlerin güvencesizliği olduğunu vurguladı. Ayrıca, akademik çalışma saatleri konusunda yapılan uygulamaların akademik prestije ve meslek onuruna zarar verdiğini ifade etti.

Boz'un açıklamalarına göre, İletişim Fakültesi'nden görevlerine son verilen hocaların da dekanlar hakkında mobbing iddialarında bulunduğu belirtiliyor. Prof. Dr. Boz, sosyal medya üzerinden bu duruma karşı mücadele edeceğini açıklarken, özellikle kıdem tazminatı haklarının ellerinden alınmasının üzücü olduğunu ve bu durumun hocalar arasında genel bir huzursuzluk yarattığını vurguladı.

Son olarak, Fenerbahçe Üniversitesi'nde bu tür yönetim uygulamalarının akademik ve kurumsal değerlere uygun olmadığını belirterek, Fenerbahçelilik kültürünün zarafet, nezaket ve saygıyı içerdiğini hatırlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN