Filistin İçin Bin Genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nde protesto düzenleyecek

Filistin İçin Bin Genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nde protesto düzenleyecek

"Filistin İçin Bin Genç" topluluğu, Türkiye'nin İsrail ile diplomatik ve ticari ilişkilerini kesmesi için çağrı yapmak üzere İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü önüne gideceklerini duyurdu. Protesto, 6 Nisan Cumartesi günü 15.30'da düzenlenecek.

İsrail'in 7 Ekim 2023'den beri aralıksız saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde, bombalamaların yanında her türlü yardım girişine de engel olunuyor. Bölgede yaşanan insani trajedi büyürken, sivil toplum kuruluşları da tüm dünyaya, İsrail ile diplomatik ve ticari ilişkileri kesme konusunda çağrıda bulunuyor.

Savaştan sonra değil İsrail ile ticareti kesmek, aksine ticari ilişkilerini güçlendiren ülkelerden biri de Türkiye oldu. Üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı bulunan ETİ Maden'in İsrail'e düzenli olarak bor madeni göndermesiyle, devletin de doğrudan ticareti sürdürdüğü ortaya çıktı.

'SOYKIRIMCIYLA İLİŞKİYİ KES'

Bu duruma tepki gösteren "Filistin İçin Bin Genç" hareketi, sosyal medya hesaplarından, bir protesto yapacaklarını açıkladı.

Topluluğun açıklamasında "Sermaye de ona çanak tutan hükümet de bu soykırıma ortak olurlarken sokaklardan 'Soykırımcıyla ticari, diplomatik tüm ilişkileri kes' çağrısını yükseltmek için İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü önüne gidiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN